Cauta

Firea, despre preluarea dosarului „Diaspora” de catre DNA: Din punctul de vedere al PSD, legea a fost respectata

Social-democratii, prin vocea purtatorului de cuvant al formatiunii, au avut o prima reactie in legatura cu preluarea, de catre DNA, a dosarului in care se fac cercetari pe marginea votului din diaspora, din cadrul scrutinului pentru cea mai inalta functie in stat.

La cateva ore dupa ce s-a aflat faptul ca Directia Nationala Anticoruptie a preluat cercetarile in dosarul privind organizarea si desfasurarea votului in strainatate, la alegerile prezidentiale din noiembrie, dupa ce Parchetul General si-a declinat competenta in aceasta cauza, Gabriela Firea a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca, din punctul de vedere al partidului al carui purtator de cuvant este, legea a fost respectata si ca nu a fost vorba de „rea-vointa” in chestiunea votului din afara tarii.

Ba mai mult, senatorul PSD considera ca formatiunea condusa de Ponta a platit „dureros” de mult pentru intreaga situatie a votului din strainatate. „In legatura cu preluarea Dosarului ‘Diaspora’ de catre DNA, din punctul nostru de vedere, legea a fost respectata. Justitia va avea, insa, ultimul cuvant. Este regretabil ce s-a intamplat cu votul din afara tarii si, de aceea, reprezentantii Guvernului si-au cerut scuze pentru situatia creata. Nu a fost rea-vointa si nici o incalcare a legilor. Costul politic a fost dureros”, explica Firea.

Nu in ultimul rand, senatorul considera ca e necesara o imbunatatire a legislatiei electorale, in asa fel incat sa nu se mai inregistreze astfel de „situatii nedorite”. „Legile electorale nu se modifica prin OUG in timpul alegerilor, ci in Parlament, printr-o dezbatere temeinica, asezata”, a concluzionat reprezentantul social-democratilor.

Joi, reprezentantii Parchetului General au anuntat ca au decis declinarea cauzei in favoarea DNA, astfel ca procurorii antocoruptie vor continua cercetarile in dosarul privind organizarea si desfasurarea votului in strainatate, la cele doua tururi ale scrutinului pentru Cotroceni. „La data de 4 decembrie 2014, constatand ca faptele cu privire la care s-a inceput urmarirea penala sunt susceptibile de a fi incadrate si in dispozitiile art. 132  din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, norme care atrag competenta de investigare a Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de urmarire penala si criminalistica  a dispus declinarea cauzei in favoarea acestei structuri”, se precizeaza in comunicatul PICCJ.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version