Cauta

Firea acuză rea-credință și impostură: ”Alo, guvernul, intrăm în…”

Firea acuză rea-credință și impostură: ”Alo, guvernul, intrăm în...” (sursa foto: Facebook)

Fostul primar al Capitalei a răbufnit la adresa Cabinetului Orbn, nemulțumită de faptul că școlile din București sunt închise.

”Alo, guvernul, intrăm în noiembrie, nu mai suntem în martie, când lumea nu știa ce să facă în pandemie! Deschideți școlile! Testați copiii și profesorii! Izolați focarele! Aveți cu ce! V-am lăsat stocuri, rezerve, spitale dotate, tot ce trebuie! Ca în lumea civilizată! Europa menține școlile deschise, chiar dacă a redus anumite tipuri de evenimente și activități economice.

În București, școlile rămân închise, ca să acopere incompetența guvernului, lipsa de pregătire și umanitate a celor care se ocupă de criza sanitară”, susține Gabriela Firea, într-un mesaj transmis vineri pe pagina sa de Facebook.

Explicații

Mai mult, fostul edil al Bucureștilor pune accent pe faptul că nu a susținut ideea închiderii unităților școlare din Capitală, la momentul la care măsura a fost discutată și ulterior aprobată la nivelul CMSU. ”NU am fost de acord cu închiderea școlilor din București, ca primar general, când s-a votat acest lucru recent în cadrul Comitetului municipal pentru situații de urgență! Deci, nu mi-am schimbat părerea de pe o zi pe alta, cum se încearcă a se acredita.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au votat ÎMPOTRIVA închiderii școlilor în București. Motivul este limpede : am pregătit o capacitate mare de testare pentru elevi și profesori. Posibilele focare pot fi izolate imediat!

Nu înțeleg de ce ministerele sănătății și educației nu folosesc această capacitate de testare pregătită pe timpul mandatului meu.

În schimb, țin școlile închise. Nu le pasă de elevi, de profesori, de părinți!”, continuă Firea.

De ce crede că sunt lucrurile diferite față de primăvara acestui an

Social-democrata explică și de ce anume consideră că lucrurile au stat altfel în primăvară, când de asemenea s-a luat măsura trecerii cursurilor în regim online.

”În martie, era normal să solicităm închiderea școlilor, pe perioada stării de urgență, când superficialii de la guvern ziceau că mă “agit” fără rost – ei trăiau pe altă lume, organizau alegeri anticipate -, pentru că niciun spital din țară nu era pregătit, nu avea nimeni stocuri de materiale sanitare și de protecție, tot sistemul sanitar era bulversat și nu se putea reacționa corespunzător.

Poate guvernul nu a aflat, dar suntem aproape în iarnă, a trecut demult primăvara, când a debutat pandemia.

Multă rea-credință la guvernare!

Multă impostură!

Multă incompetență!

Să vină Manciu cu ale lui falsuri în acte, și posturi ocupate ilegal, să ne mai mintă și să ne mai manipuleze încă o dată! ”, conchide Firea.

Decizia Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență

Vă amintim că, urmare a creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus și a depășirii ratei de incidență de 3/1000 locuitori, pe 19 octombrie, în ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a decis că unitățile de învățământ vor face cursurile în sistem online, dar că activitatea desfășurată în creșe, after school-uri este permisă în continuare.

Măsurile sunt valabile timp de 14 zile, începând cu data de 20 octombrie.

Ultimele stiri

  • Să zicem NU TVA-ului! 
  • Salarii mici în România: condamnarea tinerilor la umilință pe viață
  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Exit mobile version