AcasăSOCIALSCENARIU ROȘU în educație. Ministrul Anisie a răbufnit: „Nu în spațiul școlii...

SCENARIU ROȘU în educație. Ministrul Anisie a răbufnit: „Nu în spațiul școlii se îmbolnăvesc copiii, ci…”! – VIDEO

Aproape 3.400 de unități de învățământ, în SCENARIUL ROȘU. Ministru: ”Nu în spațiul școlii se îmbolnăvesc copiii, ci...” (sursa foto: Facebook)

În seara zilei în care la nivel național s-a înregistrat un nou record de infectări cu noul coronavirus, dar și de decese, și după ce Ministerul Educației anunțase, în statistica actualizată privind scenariile de funcționare a unităților de învățământ, în raport cu evoluția epidemiologică, faptul că sunt 3.393 în scenariul roșu, 4.959 în cel galben (hibrid) și 9.304 în scenariul verde (față în față), ministrul Anisie a făcut unele precizări pe acest subiect.

”Nu există și vreau să vă spun că în spațiul școlii nu există pericolul infectării. S-au luat toate măsurile de siguranță. Există dezinfectanți, există acea distanță fizică între elevi, se poartă mască, profesorii sunt foarte atenți cu respectarea acestor reguli, deci nu școala este cea care influențează în vreun fel creșterea numărului de îmbolnăviri. Nu în spațiul școlii se îmbolnăvesc copiii, ci pericolul este dincolo de poarta școlii. De aceea, întotdeauna am făcut apel la populație să respecte regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. Este important ca nu numai în clasă copilul să poarte mască, să respecte toate regulile, să stea la distanță față de colegi, ci și atunci când părăsește școala”, a susținut ministrul Educației, miercuri seară, la postul B1TV.

Reevaluări periodice

Cât privește numărul unităților școlare aflate în scenariul roșu, în care cursurile și activitățile didactice au loc exclusiv prin intermediul internetului, oficialul guvernamental a explicat că se fac evaluări periodic, fiind vorba despre măsuri aplicate pe durata a două săptămâni. ”Unele sunt închise pentru că rata aceasta a incidenței a atins 3 la mia de locuitori, iar altele sunt închise pentru că au existat în școală trei cazuri de îmbolnăviri. Vreau, totuși, să spun că există acest scenariu roșu pentru 14 zile, deci nu s-au închis definitiv. În aceste 14 zile există o reevaluare din partea Direcției de Sănătate Publică, împreună cu Inspectoratul Școlar, se reanalizează în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență sau în cadrul Comitetului Municipiului București și de la caz la caz se va lua o decizie”, a mai explicat Anisie.

De altfel, pentru școlile din Capitală s-a decis, în ședința din 19 octombrie a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în contextul creșterii cazurilor de infectări cu noul coronavirus, mai exact după ce a fost depășită ratei de incidență de 3/1000 locuitori, ca unitățile de învățământ să își desfășoare cursurile online, respectiv în scenariul roșu. În schimb activitatea din creșe și after-school-uri a fost permisă în continuare. Măsurile sunt valabile timp de 14 zile, începând cu data de 20 octombrie.

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/989906104820303

215 afisari

3 COMENTARII

  1. doamna ministru
    copiii umbla peste tot se joaca intre ei la scoala se joaca si in fata blocului , pot aduce virusul si de acasa de la parintii ce merg la munca .
    Il duc apoi la scoala la alti copii care la randul lor il duc acasa si uite asa se propaga virusul
    Scolile trebuie inchise sa fie clar.!

    • Nu doar închise ci șterse de pe fata pământului!!! Atunci vom stii sigur ca nici covid nicio alta boala nu va mai fi răspândită de copiii care ar merge la școală!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger