Cauta

Eco-dictatura: planul climatic al lui Joe Biden este o amenințare la adresa democrației

Agendei climatice îi lipsește un element critic: sprijinul popular

Pentru o politică care necesită sacrificii, cel puțin pentru mase, agendei climatice îi lipsește un element critic: sprijinul popular.

Chiar și în Europa ultra-verde, există o rezistență tot mai mare în rândul politicienilor și al publicului față de politicile climatice extreme. Dar și în America crește scepticismul. Având în vedere că ecologistul  Joe Biden a prezentat săptămâna trecută noi standarde de poluare pentru mașinile non-electrice, această schimbare ar trebui să creeze disconfort în rândul establishment-ului democrat.

Doar 2% dintre americani consideră shimbările climatice o preocupare majoră, potrivit Gallup. Sunt   mult mai atenți la  imigrație, inflație, competența guvernului și reducerea sărăciei.

Aceste sentimente sunt și mai pronunțate în rândul alegătorilor din clasa muncitoare: chiar dacă administrația Biden cheltuiește sute de miliarde de dolari din fondurile contribuabililor pentru „proiecte ecologice”, americanul mediu nu dorește să cheltuiască mai mult de 2,50 dolari pe săptămână pentru combaterea schimbărilor climatice.

Pretextul pandemiei

Unii activiști în domeniul climei consideră că blocajele Covid-19 reprezintă o „probă de încercare” pentru acțiuni viitoare. Oficialii Națiunilor Unite susțin acest concept, evocând pandemia ca fiind un „exercițiu de antrenament” pentru a atinge obiectivele climatice. Aberații!

În 2020, Biden a strâns sume record de la elita corporatistă, în special de la oligarhii din domeniul tehnologiei și de la aliații lor de pe Wall Street, notează UnHerd. Anul acesta va aduce probabil un sprijin financiar fără precedent din partea acelorași actori pentru campania președintelui. Această interacțiune între interesele marilor corporații și birocrațiile activiste constituie acum „complexul climatic-industrial”.

Democrația, un obstacol către utopia verde

Dacă  va fi reales, Biden (sau consilierii săi) ar putea încerca să impună această agendă fără să se preocupe prea mult de opinia publică. Va  pune în aplicare ceea ce Eric Heymann, un director executiv la Deutsche Bank, numește „un anumit grad de eco-dictatură”.

Pentru a-și atinge scopul, activiștii –  finanțați de miliardari –   folosesc arme tehnologice: deja unele site-uri web cenzurează sau discreditează chiar și pe cei mai acreditați și moderați sceptici în materie de climă, care pun sub semnul întrebării povestea schimbărilor climatice la fel ca în timpul pandemiei. Fac presiuni chiar și asupra posturilor de televiziune pentru a cenzura reclamele care critică mandatul lui Biden privind mașinile electrice.

În viitor, oamenii ar putea încălca legea dacă, de exemplu, autoturismele lor vor înregistra un kilometraj prea mare, în timp ce consumul de energie va fi atent monitorizat și raționalizat. Astfel de politici ar necesita o mobilizare permanentă a puterii executive, ceea ce ar face ca democrația să devină un obstacol pe drumul către o utopie verde.

Ultimele stiri

  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version