Cauta

Demersul făcut de Dîncu în privința Legilor Educației. Ce i-a cerut lui Ciolacu. „Au nevoie de o serioasă revizie”

(sursa foto: Facebook/Vasile Dîncu)

Președintele Consiliului Național al PSD face public faptul că i-a cerut președintelui formațiunii social-democrate, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educației în coaliție și în guvern. Motivul? „Noile legi au nevoie de o serioasă revizie și de consultări cu mediile educaționale”, susține Vasile Dîncu.

„După 7 ani de la debutul dezbaterii pentru România Educată, observăm că legile educației, deși ținute într-o confidențialitate de neînțeles, au creat o vie dezbatere și multe reacții din mediul educațional. Este clar că așteptarea societății este mare și e nevoie de dezbatere mai amplă și analize aprofundate.

După o scurtă analiză a proiectelor de lege, constatăm că sunt multe lucruri care vor trebui refăcute și căutate soluții la unele probleme. Sunt multe măsuri administrative, dar puține schimbări de paradigmă care să ne dea certitudinea că vor asigura adaptarea școlii și a copiilor la schimbările rapide de la nivelul culturii, civilizației și mediului tehnologic”, a transmis Dîncu, vineri, 27 ianuarie, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Dîncu completează susținând faptul că „legile au suferit completări importante și modificări față de variantele negociate în exercițiul ministrului Sorin Câmpeanu și acum trebuie revăzute serios.

Sunt multe elemente de originalitate, nediscutate până acum și care trebuie studiate și armonizate cu restul prevederilor”.

Componente originale

„În actualele proiecte de lege sunt multe lucruri noi, în comparație cu variantele mai vechi, unele componente chiar originale, iar efortul celor care au lucrat în această fază este meritoriu.

Însă cred că este nevoie de o omogenizare mai mare a conținutului și o armonizare atât cu legislația actuală, dar mai ales cu perspectivele de dezvoltare a României pe termen lung. Pentru ca la final să rezulte legi adaptate noilor realități din societate și care pun în centrul lor elevul, studentul, cadrele didactice, dar și interesele societății noastre din perspectiva viitorului pe care ni-l dorim pentru România”, a mai notat Dîncu în mesajul transmis vineri.

Vă amintim că la finalul ședinței de guvern din 28 decembrie anul trecut, șefa de la Ministerul Educației fusese întrebată în ce stadiu sunt Legile Educației.

„Legile Educației, așa cum am mai afirmat, vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică și integrare a feedback-ului venit, la începutul anului viitor, după perioada de vacanță, și cred că cel mai potrivit ar fi să avem o conferință de presă dedicată la lansarea lor, în care să explicăm toate reformele”, a răspuns Ligia Deca.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Iohannis – unealta lui Orban, marioneta lui Putin
  • Patinoarul Berceni Arena din Sectorul 4, desemnat să găzduiască Supercupa României la hochei pe gheață
  • Real Madrid nu știe cum să împartă 1 miliard de euro
  • Revoltă în vestiarul lui PSG!
  • Englezii ne-au luat drept țară africană. Ne exploatează resursele, nu plătesc angajații și raportează pierderi
  • Proiectele macheta, rețeta de (in)succes a lui Chirica. Balanișcu: Transform orașul machetelor într-unul al proiectelor realizate
  • Când vom avea alegeri prezidențiale și alegeri parlamentare. Ciolacu a anunțat datele – VIDEO
  • Rușii sunt maeștrii războiului hibrid. Ce face Occidentul, tot fricos?
  • Gardienii euro au întrecut măsura: relaxarea monetară se destramă înainte de prima mișcare
  • Exit mobile version