AcasăSOCIALModificări importante la Legea educaţiei: cine va putea fi învăţător pentru copiii...

Modificări importante la Legea educaţiei: cine va putea fi învăţător pentru copiii din clasele primare

copii_scoala„Masa caldă în școli”: capcana din farfurie. Pâine cu mucegai, în meniul elevilor din Roșia Montană

Potrivit unui proiect adus la Legea învățământului preuniversitar, absolvenții liceelor pedagogice vor mai putea preda doar în grădinițe și creșe. Nu vor mai avea uşa deschisă, automat, spre clasele primare din şcoli.

Liceele pedagogice nu vor mai avea specializarea de educator-învățător, ci doar pe cea de educator-puericultor.

Cum va arăta noua Lege a Educaţiei?

Experții din partidele din coaliția de guvernământ vor lucra cu Ministerul Educației la noile legi până la 1 februarie 2023. Apoi, proiectele ar urma să treacă prin Guvern până la 15 februarie, iar Parlamentul să aprobe legile Educației Deca până pe 15 martie.

Articolul 52, alin. (2) stabilește că liceele pedagogice vor avea specializările de educator-puericultor și instructor de educație extrașcolară.

(2) Unităţile de învăţământ în care se organizează învăţământ pedagogic preuniversitar sunt unităţi de învăţământ liceal, care au capacitatea de a organiza procesul de predare-învăţare-evaluare şi practica pedagogică, pentru specializările din cadrul filierei vocaţionale: educator-puericultor, instructor de educaţie extraşcolară.

Prin absolvirea cu diplomă a specializării educator-puericultor din cadrul filierei vocaţionale, profil pedagogic, se consideră îndeplinite condiţiile de formare psihopedagogică şi de calificare necesare ocupării funcţiei didactice de educator-puericultor, educator educaţie timpurie, educatoare/educator”, se arată articolul 3 din lege, potrivit edupedu.ro.

author avatar
Andrei Ștefan
2.453 afisari

4 COMENTARII

  1. Generații întregi de copii au fost „crescute” de absolvenții liceelor pedagogice. Și se făcea carte, nu gluma! Noua lege se numește deja „legea Deca”. Probabil plezneste fierea în ea de mândrie.

  2. Si atunci,invatatorii vor fi oameni cu facultate? Sau vor fi acei institutori care au terminat liceul pedagogic plus scoala post-liceala de institutori?
    Eu sunt profesor de scoala veche si cu toate acestea am fost deschisa spre nou mereu,dar incoerenta,bajbaiala si aceasta „modernizare” aiuristica,fara baza stiintifica si fara experimentate anterioara,mi se pare de-a dreptul cretinoida. Nu sta NIMIC in picioare,iar rezultatele pe cpncret sunt din ce in ce mai proaste

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger