Cauta

Cum vrea Florin Cîţu să rezolve criza politică: mai TAIE din ministere!

Florin-Citu

Cum vrea Florin Cîţu să rezolve criza politică: mai TAIE din ministere!

Florin Cîţu, care, sâmbătă, a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL, caută acum să rezolve criza politică. Cu USR-PLUS care, practic, a părăsit coaliţia de guvernare, premierul este pus în situaţia de a numi noi miniştri pentru portofoliile conduse acum de interimari.

Şeful Guvernului nu a exclus varianta de a mai tăia din ministere, în cazul în care USR-PLUS nu revine la sentimente mai bune.

Se vor renegocia ministerele?

Cîțu a anunțat că este luată în calcul varianta unui Guvern cu mai puține ministere și mai puțini secretari de stat. „Și acum, cu mai puțini secretari de stat, funcționează foarte bine”, a declarat premierul, duminică.

Este o posibilitate. Eu întotdeauna cred într-un stat suplu, cu mai puține ministere și mai puțini secretari de stat. Și acum, cu mai puțini secretari de stat, funcționează foarte bine, nu a explodat nimic, România merge mai departe”, a declarat premierul, duminică, la Romexpo.

În ceea ce privește o renegociere a ministerelor, Cîțu a afirmat că până la o discuție despre asta, este nevoie mai întâi de partenerii de coaliție din USR PLUS: „Le luăm pe rând, întâi să avem parteneri de discuție, după aceea vedem cum le așezăm. Mai întâi, partenerii noștri să renunțe la alianța cu AUR și PSD”.

Vrea o majoritate parlamentară

Florin Cîţu a adăugat că va negocia cu toate forțele parlamentare pentru a forma o majoritate, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci va trece la negocieri ”la bucată” cu parlamentari.

Există și metoda de a convinge parlamentarii responsabili care își dau seama că nu este normal să lași România fără Guvern în prag de iarnă”, a afirmat Florin Cîțu.

Sâmbătă, premierul spusese că va merge în Parlament cu miniștrii care vor fi schimbați în urma retragerii USR PLUS din coaliția de guvernare și nu a exclus ca printre propunerile de noi miniștri să fie și „profesioniști”, neafiliați politic.

Pe de altă parte, el a admis că are unele nemulțumiri și față de alți miniștri, dar a refuzat să spună care sunt aceștia, afirmând că mai întâi vrea să aibă discuții în Biroul Executiv al PNL.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • UPDATE. Supecţii, arestaţi preventiv! Acesta este bărbatul ucis la Crângaşi de doi atacatori care l-au lovit cu bâte. Martorii au filmat, dar n-au intervenit! Falimentul unei societăţi (VIDEO)
  • Exit mobile version