Cauta

Controversa la olimpiada. Decizia ministrului, dupa subiectul cu denuntul

Indelung comentat si analizat nu doar de catre candidatii care s-au vazut nevoiti sa rezolve acest subiect, ci si in general de opinia publica -o data ce s-a aflat ca liceenilor olimpici de-a 12-a din mai multe judete li s-a cerut sa redacteze, nici mai mult, nici mai putin, decat un denunt – aspectul cu pricina a ajuns si la urechile ministrului. Si n-a trecut mult pana ce responsabilul din fruntea Educatiei in Guvern sa ia o decizie in privinta elaborarii subiectelor de la olimpiada.

In primul rand trebuie mentionat, insa, faptul ca din directia Ministerului Educatiei s-a anuntat ca, in cadrul verificarilor facute in cazul de fata, s-a stabilit ca subiectele au fost elaborate de un grup de lucru constituit la nivelul celor trei judete -Bistrita-Nasaud, Cluj si Prahova.

Pavel Nastase a analizat situatia si a ajuns la o concluzie: „desi subiectul a fost construit pornind de la prevederile Regulamentului specific privind organizarea si desfasurarea Olimpiadei de Limba si literatura romana (clasele IX-XII), si in raport cu programele scolare pentru Limba si literatura romana (clasele IX – XII), in vigoare la aceasta data, la nivelul competentelor, a continuturilor si a atitudinilor, Ministerul Educatiei Nationale considera ca formularea acestuia a fost inadecvata. De asemenea, relevanta unui astfel de item pentru cunostintele si creativitatea elevilor poate fi discutabila”.

Mai mult, s-a hotarat ca, „pentru a preintampina situatii de acest gen”, „incepand cu anul scolar 2017-2018, subiectele pentru etapele judetene sa fie elaborate de specialistii din grupurile de lucru din Ministerul Educatiei”.

Cu o astfel de situatie s-au confruntat, va amintim, elevii din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj si Prahova, participanti la faza judeteana a Olimpiadei de Limba si literatura romana pentru clasa a XII-a.

foto: Facebook/Pavel Nastase

Ultimele stiri

  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Exit mobile version