Cauta

Ciolacu: „Moldova va avea în sfârşit autostradă” – VIDEO

sursa foto: captură video

Premierul Marcel Ciolacu a făcut, marți, la Focșani, cu ocazia unei vizite de lucru la tronsonul 4 din Autostrada Buzău – Focşani (A7), mai multe declarații în fața presei. Șeful Guvernului spune că Moldova va avea „în sfârșit” autostradă și că nimeni nu mai poate opri acest proiect. L-a lăudat pe ministrul Transporturilor, aflat în dreapta sa, dar a atras atenția că „anumite instituții ale statului se joacă”, în cazul tronsonului până în Buzău.

„Moldova va avea în sfârşit autostradă. Din acest moment, nu mai poate nimeni opri acest proiect, această investiţie în infrastructură”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu: Vremurile șmecheriei s-au cam terminat

„Este evident că va duce la un echilibru de dezvoltare între regiunile istorice ale României. (…) Ritmul totuși la autostrada Moldovei a fost impus 100% de ministrul Sorin Grindeanu. A finalizat contractele, a finalizat licitațiile, a dat adjudecările. Mai avem un singur tronson, parcă al treilea, până în Buzău, unde încă anumite instituții ale statului se joacă. Sper ca alte instituții ale statului să mă informeze, ca prim-ministru de fapt, în legătură cu ce se întâmplă acolo, pentru că nimeni nu răspunde când se pierd bani europeni sau când avem întârzieri. (…) Cred că este cazul ca acești domni de prin aceste instituții să se uite un pic pe fereastră și să vadă foarte clar că vremurile șmecheriei s-au cam terminat. A stagnat suficient România, stând după ei şi după anumite interese economice, nu interese ale României”, a mai sps premierul, cu ocazia acestei vizite din teren.

Șeful Executivului a mai spus că speră într-o continuare a lucrărilor pe tronsonul Paşcani-Siret.

„Sper să continuăm cu Pașcani-Siret, să închidem tot tronsonul, pentru că indiferent dacă am dori noi sau n-am dori noi, reconstrucția Ucrainei se va face, în primul și în primul rând, prin hub-urile care se vor constitui pe teritoriul României. Este traseul cel mai scurt, cum s-a văzut de altfel și la tranzitul… și automat va aduce în sfârșit investiții majore în zona Moldovei, și nu numai”, a mai declarat, marți, premierul.

Ultimele stiri

  • Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO
  • Profiturile-record în România ale marilor companii arată că politicile economice ale PSD dezvoltă mediului de afaceri
  • Drumul Expres Pitești – Craiova, Centura Capitalei și Autostrada Moldovei, marile proiecte care vor crește economia României chiar din acest an
  • Revitalizarea economică a județelor Moldovei, prioritate strategică pentru PSD
  • A dat în judecată „Marius Nasta” după ce i-au scos un plămân. A câştigat 150.000 euro în Instanţă, dar răspunsul Institutului – halucinant
  • Accidentul de la 2 Mai. Tatăl tinerei ucise: „Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul” – VIDEO
  • Străzile din Bucureşti, mai nesigure decât cele din Bronx. Mărturia femeii atacate, din senin, de un bărbat, în Sectorul 2 (VIDEO)
  • Criteriul în funcţie de care se modifică data la care ieşi la pensie. Iată cum îţi calculezi ziua precisă în care te retragi din câmpul muncii!
  • O nouă pomană electorală în 2024. Ce a anunţat ministrul Agriculturii poate fi, de fapt, o lovitură majoră pentru producătorii din România
  • Euroins a dat România în judecată! Suma în litigiu: peste 500 de milioane de euro! Ce acuze aduc bulgarii
  • Exit mobile version