Cauta

Ciolacu lucrează pentru AUR. Electoratul PSD migrează în masă

Marcel Ciolacu are de luat cam multe decizii

Speranța că numirea unui premier PSD la rocadă va îndrepta lucrurile într-o altă direcție s-a năruit extrem de repede. Absolut toate măsurile luate de Guvernul Ciolacu, precum și absența unor măsuri care ar fi ajutat economia și populația au arătat o cotire spre dreapta extremă a Partidului Social Democrat. Consecința, chiar ireversibilă, este că electoratul PSD a migrat spre AUR, transformându-l, astfel, pe Marcel Ciolacu într-un agent electoral al Alianței pentru Unirea Românilor.

După ce a executat toate numele grele din PSD, pe motiv de primenire a partidului, Marcel Ciolacu a trecut la transformarea formațiunii politice într-o anexă a președintelui Klaus Iohannis. Agenda premierului Ciolacu a fost una pro-Ursula von der Leyen și anti-românească, acesta executând, fără crâcnire, ordinele de la Bruxelles, spre stupefacția tuturor, nu numai a electoratului PSD, care își pusese nădejdea în partid. Pe fermieri și i-a pus în cap, pierzând marea masă a votanților din mediul rural, iar pe constructori i-a îngropat, cu anularea facilității scutirii de o parte din contribuții la salariul minim.

”Am fost simpatizant PSD, dar acum m-am dus la AUR. Nu-mi vine să cred că PSD a luat măsuri care să ne termine, așa că îmi pun speranța în AUR, poate vor reuși să facă ceva și pentru țara asta”, ne-a spus Vasile Stroescu, un antreprenor din sectorul construcții. Exemplul nu este singular. Dezamăgirea față de Partidul Social Democrat este atât de mare, încât o mare parte din electoratul stabil al PSD s-a mutat în curtea AUR, ceea ce induce ideea că Marcel Ciolacu chiar lucrează pentru AUR. De-a lungul existenței sale, cu toate nenorocirile executate la comenzile venite din afară, cum a fost și privatizarea Petrom, Partidul Social Democrat s-a menținut, totuși, pe stânga politică, cu accent pe grija pentru cei mulți, salariați și pensionari. Acum, însă, de la venirea lui Ciolacu la conducerea Executivului, PSD și-a schimbat total orientarea, poziționându-se împotriva celor mulți și, mai grav, împotriva interesului național.

Ucraina, SUA și UE

Prima greșeală uriașă a premierului Marcel Ciolacu a fost să declare că va susține, cu trup și suflet, agricultura din Ucraina. Și asta în timp ce fermierii români au fost lăsați, efectiv, fără niciun fel de sprijin, îngenuncheați de secetă și de invazia cerealelor din Ucraina. Și nu au fost doar declarații, ci, într-adevăr, Guvernul Ciolacu a investit tot ce se putea investi din banii țării pentru a-l ajuta pe Zelenski și pe adevărații proprietari ai cerealelor din Ucraina să-și obțină profituri semnificative. La comanda Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene, și a americanilor, același guvern a tocat aproape 7% din PIB pentru a sprijini Ucraina și a cumpăra armament de la americani (a se citi a plăti în avans pentru livrări care nu se știe când vor fi făcute), pentru ca apoi să tabere pe români și să-i extermine cu taxe, impozite și accize.

Mai mult, Guvernul se împrumută într-un ritm infernal, invocând dobânzile pe care trebuie să le plătească pentru împrumuturile fostului premier Florin Cîțu. Între timp, pensiile speciale au rămas la fel de speciale, singurele victime fiind polițiștii și militarii. Pesta porcină africană s-a permanentizat în România, cu consecințe extrem de grave în industria cărnii de porc, care a fost decimată. Și asta doar pentru că interesele politicienilor, pasionați de vânătoare, au făcut ca mistreții, care au împrăștiat și continuă să împrăștie virusul, să circule nestingheriți.

Evaziunea este doar la români

”Am însă un mesaj pentru evazioniști. Voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!”, a tunat și a fulgerat Marcel Ciolacu într-un mesaj postat pe Facebook. Sigur, evazioniști pentru Ciolacu sunt ăia care au magazine sătești și care își vând bruma de produse prin piețe. Cu aceștia se războiește premierul, nu cu multinaționalele, care scot zeci de miliarde de euro din țară. Marile încasări bugetare nu vin de la amărâții de antreprenori români, care se chinuie să supraviețuiască de pe-o zi pe alta, ci de la companiile străine, cu cifre de afaceri de miliarde de lei, care declară statului român că sunt pe pierderi sau care au profituri infime. Pentru aceștia, Ciolacu a impus doar un mic impozit de 1% pe cifra de afaceri. Însă pentru IMM-uri, alea cu capital românesc, impozitul a crescut la 3%, așa, ca să nu se supere stăpânii.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version