Cauta

Ciolacu, anunț categoric înainte de a pleca la Bruxelles: „Pentru asta sunt dispus să îmi pun pe masă mandatul de premier” – VIDEO

Șeful Executivului, Marcel Ciolacu, a anunțat la începutul ședinței de Guvern de joi că în cursul acestei zile va pleca la Bruxelles.

Acolo unde va avea întâlniri esențiale cu oficialii europeni. Discuțiile vizează măsurile fiscale pentru România. „Sunt decis să nu renunț la vreo reformă”, a afirmat, joi, Ciolacu.

„Trebuie să depășim însă toate aceste situații complicate și să ducem România înainte. Iar drumul țării înseamnă azi calea reformelor prevăzute în PNRR, cu care modernizăm administrația și investim miliarde de euro în transport, energie, educație, sănătate, agricultură, digitalizare. După-amiază voi pleca la Bruxelles, unde mă voi întâlni cu oficialii europeni ca să discut câteva decizii esențiale pe care trebuie să le luăm împreună pentru ca planul României să meargă cu succes mai departe”, a declarat Ciolacu, la începutul ședinței de joi de la Palatul Victoria.

Ciolacu: „Sunt decis să nu renunț la vreo reformă și să livrăm tot ce ne-am asumat”

„Sunt decis să nu renunț la vreo reformă și să livrăm tot ce ne-am asumat: închidem renegocierea PNRR, finalizăm noua formă a programului RePower EU, vom face reforma pensiilor, depunem cererea de plată numărul 3 și vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă a României. Așa că, azi, vreau împreună cu tot Cabinetul să trecem în revistă toate jaloanele care trebuie închise pentru a putea depune cererea de plată numărul 3”, a completat șeful Guvernului.

Nu sunt singurele declarații pe care le-a făcut premierul Ciolacu înainte de a pleca la Bruxelles, pentru discuțiile cu oficialii europeni. Șeful Guvernului și al PSD-ului a făcut referire și la recenta prezență la Bruxelles a trei dintre miniștrii Cabinetului pe care-l conduce. E vorba despre miniștrii Muncii, Finanțelor și Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Așa cum am anunțat în ședința de Guvern trecută, pentru asta sunt dispus să îmi pun pe masă mandatul de premier și să-mi asum răspunderea alături de Guvern pe măsurile fiscale agreate cu Comisia Europeană. În același timp, însă, în spiritul solidarității europene, sunt absolut convins – și există deja semnale în acest sens după prezența celor 3 miniștri la Bruxelles – că și Comisia va recunoaște eforturile financiare deosebite făcute de noi în acest an pentru susținerea Ucrainei și Republicii Moldova. Sunt sigur că vom găsi împreună cu partenerii europeni soluția justă astfel încât cadrul fiscal-bugetar stabilit pentru 2023, 2024 și 2025 să fie actualizat ținând cont de aceaste realități”, a afirmat Ciolacu.

Ultimele stiri

  • Israelul explică masacrul din Rafah
  • Ciolacu va avea o ședință cu miniștrii privind PNRR
  • Ciolacu: „Vom avea ședință de guvern comună cu Ucraina”
  • Nuntă criminală! S-au tras focuri de armă la petrecere. Mirele a ajuns la închisoare
  • Alege ce citești
  • În lipsa ciclonului…
  • Cerşetor-mituitor! I-a oferit şpagă 100 de euro unui poliţist ca să nu-l amendeze
  • Adrian Videanu şi Ioan Niculae au scăpat! Achitați definitiv în dosarul Romgaz
  • Derapaj cu declarații naziste ale unui lider liberal, în fața generalului Ciucă: “ostașul în slujba țării” a aprobat dând din cap
  • Germania „inundă” Europa cu 1,3 milioane de refugiați ucraineni!
  • Exit mobile version