Cauta

Cât de interesat e Cîţu de formarea unui Guvern: e incredibil unde se afla când Ciucă negocia cu Ciolacu!

florin citu guvern

Cât de interesat e Cîţu de formarea unui Guvern: e incredibil unde se afla când Ciucă negocia cu Ciolacu!

Florin Cîțu nici măcar n-a fost interesat să participe, sâmbătă, la negocierile PNL-PSD-UDMR pentru formarea unui Guvern. Premierul demis a fost surprins la o cafenea din centrul Capitalei, la ora la care trebuia să fie discuţiile pentru „naşterea” coaliţiei.

Lider PNL i-a trasat lui Nicolae Ciucă sarcina de a conduce delegația PNL la negocieri.

De ce a lipsit Cîţu de la negocieri?

Cîțu a decis să-i paseze această responsabilitate generalului Ciucă Cîțu pentru a nu mai fi acuzat că blochează o posibilă înțelegere între cele două partide. În plus, Cîțu ar vrea să îi ofere lui Nicolae Ciucă libertatea de a-și negocia structura guvernului, libertate pe care Cîțu nu ar fi avut-o pe vremea când PNL era condus de Ludovic Orban.

La discuțiile anterioare, președintele PNL a insistat ca liberalii să primească ministerul Finanțelor, însă într-o ședință informală, vineri seară, liderii partidului au decis să ceară la negocieri ministerul Transporturilor și ministerul Dezvoltării.

Ţinta PNL: ministerul Transporturilor sau ministerul Dezvoltării

Potrivit unor surse participante la discuții, liberalii au stabilit să obțină la negocieri unul dintre cele două ministere „cu bani”: ministerul Transporturilor sau ministerul Dezvoltării. Doar Florin Cîțu și Theodor Stolojan au susținut că PNL ar trebui să insiste pentru ministerul Finanțelor.

Liberalii au căzut de acord că pentru a obține unul din cele două ministere e nevoie să cedeze alt portofoliu la negocierile cu PSD și UDMR.

Posibila structură a viitorului Guvern:

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version