Cauta

Legea pensiilor încaieră alianța PSD-PNL. Ciucă: „Este enorm de mult şi trebuie să identificăm sursele de finanţare”

sursa foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Discuțiile despre noua Lege a pensiilor îi țin cu sufletul la gură pe mulți dintre seniorii români, care așteaptă să afle ce decid, până la urmă, guvernanții cu privire la veniturile lor.

Cu scurt timp înainte ca la Palatul Victoria să înceapă ședința de Guvern în care ar urma să se analizeze proiectul de lege privind sistemul public de pensii, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a făcut mai multe declarații.

Ciucă: „E nevoie de o clarificare”

Ciucă a precizat, joi, că este nevoie de o clarificare pe legea pensiilor, după ce miercuri seară au apărut informaţii în spaţiul public de la ministrul Muncii, cum că impactul ar fi de 55,6 miliarde de lei, iar din calculele de la Ministerul de Finanţe suma este diferită.

Este nevoie de o clarificare, pentru că aseară au apărut informaţii în spaţiul public de la doamna ministru Bucura (Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii – n.red.) că impactul ar fi de 55,6 miliarde de lei, iar din calculele de la Ministerul de Finanţe suma este diferită, motiv pentru care am solicitat să ne clarificăm care este suma reală pentru că este un impact mare pe care trebuie să ni-l asumăm cu date concrete şi să avem sustenabilitate pentru această decizie”, a spus Nicolae Ciucă, în fața presei, de la sediul Partidului Național Liberal.

„Asta vrem să clarificăm, dacă a înţeles toată lumea că vorbim de cifre diferite şi dacă într-adevăr în baza de fundamentare a legii la nivelul Ministerului Muncii este cuprinsă această realitate a cifrelor”, a completat Ciucă.

Ciucă: „Impactul este de aproximativ 3% din PIB ceea ce este enorm de mult”

Președintele PNL-ului a fost întrebat de presă dacă ministrul Finanțelor – Marcel Boloș – va da un aviz pe proiect. „Categoric că vom da un aviz, cu toţii ne dorim ca aşa cum ne-am asumat prin această nouă lege să eliminăm disparităţile, inechităţile şi în felul acesta să echilibrăm sistemul de pensii din ţara noastră, sunt foarte mulţi pensionari care aşteaptă de foarte mulţi ani această decizie, ca atare vom clarifica şi legea va fi adoptată. Categoric la cifrele anunţate aseară de 55,6 miliarde impactul este de aproximativ 3% din PIB ceea ce este enorm de mult şi trebuie să identificăm sursele de finanţare. Nu putem să venim să promitem oamenilor ceva şi să nu avem sustenabilitate”, a afirmat Ciucă.

Cât privește promisiunea ministrului Muncii privind o majorare totală după recalculare cu 40 % a pensiilor, preşedintele PNL a dat următorul răspuns unei întrebări din partea presei: „Tocmai de aceea dorim ca în faţa electoratului să nu venim cu promisiuni nesusţinute financiar şi oamenii într-adevăr să poată să resimtă această decizie, într-un buget care să aibă colectarea necesară pentru a putea să finanţeze anvelopa de la Ministerul Muncii”.

Pe suma de 55,6 miliarde este imposibil”, a afirmat Ciucă, întrebat dacă sunt bani pentru această majorare de pensii.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version