AcasăSOCIALCum sunt românii împinşi să lucreze până la 70 de ani. Noua...

Cum sunt românii împinşi să lucreze până la 70 de ani. Noua Lege a Pensiilor schimbă tot!

pensie pensionariCum sunt românii împinşi să lucreze până la 70 de ani. Noua Lege a Pensiilor schimbă tot!

Autorităţile noastre trebuie să găsească soluţii prin care să-i încurajeze pe români să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Este o condiţie impusă de Bruxelles pentru accesarea miliardelor europene din PNRR.

Țara noastră s-a angajat ca în România să existe „o vârstă facultativă de pensionare, iar aceasta să fie vârsta de 70 de ani”.

Lege pentru munca până la adânci bătrâneţi

Aşadar, cu alte cuvinte, parlamentarii ar cam trebui să pregătească deja o lege prin care românii să fie încurajați să iasă la pensie la 70 de ani.

O altă prevedere este creșterea vârstei de pensionare pentru femei. Aceasta ar urma să ajungă la 63 de ani până în 2030, iar acest lucru înseamnă o creștere a vârstei de pensionare pentru femei cu un an și jumătate.

Se recalculează venitul dacă lucrezi după pensie

Ar putea apărea o nouă situaţie în care se va recalcula pensia: cea în care omul lucrează şi după vârsta legală de pensionare. Asta înseamnă majorarea pensiei, în funcție de perioadele lucrate după pensionare.

Orice român poate să solicite recalcularea pensiei pentru fiecare stagiu de cotizare de minimum 12 luni.

Pensionarii pentru limită de vârstă care, după dată înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condițiile legii”, potrivit articolului 107 din Legea pensiilor.

author avatar
Andrei Ștefan
1.439 afisari

19 COMENTARII

  1. Actualul sistem de pensii va cădea în cap in viitorul f apropiat,cine să,l mai susțină trotinetari?globalismului satanic nu îmbrățișează idea de pensii, de asta se tot ridică vârsta de pensionarea

      • Fă borfet ,vrei mumu iarăși,? stai în banca ta acolo la cratiță nu mai face gargară ieftină pe aici

        • numele tău e pu lă!
          folosește-l ,fmm de redus mintal !
          și gargară face mă-ta !
          cu sl0boz.

          • Fă proasto,dacă stăteai în banca ta și postai civilizat ,chiar și mizeriile tale globaliste fără sa înjuri lumea pe aici, acum puteai liniștit sa ti ridici cei câțiva firfirei primiți de vre,un ONG sorosist pentru normade postări, dar dacă te ceri la pl și ,ți place maimutareala,ăstea le ai acum

  2. Da ba pe sleau , pana la moarte sa ramaneti voi cu banii din contributii ca asta este fericirea voastra ,banii ca sa aveti ce fura.

  3. Sa lucreze unde?O demagogie jegoasa ,la firmele private ai depasit 50 de ani ,stau cu ochii pe tine sa iti faca vant.Poate la firmele de paza sa mai aiba vreunul loc,ma uit la ei ,saracii,abia isi tarasc uniformele si bocancii necum sa mai apere vreun obiectiv.

  4. Din păcate, Romania nu are sindicate care să inițieze proteste împotriva abuzurilor statului român.Romanii nu vor avea unde să muncească pina cînd vor ieși la pensie la 70 de ani

  5. Nu au sindicate dar au lideri sindicali care stau tot timpul la televizor si mor de grija oamenilor muncii.Din gura ,fireste.

  6. De la 65 de ani vor fi îmbălsămați ca să nu se piardă forța de muncă, iar „decidenții” vor ciordi liniștiți banii de pensii…

  7. Propun sa nu se mai iasa la pensie. Cu exceptia desigur a pensiilor speciale! Au stiut ce fac cei care ne-au vandut si sufletul prin PNRR pentru niste bani care urmeaza sa fie furati.

  8. Speranta de viata este cu mult mai mica la noi decat in Europa de Vest, asa ca mucles sa ne lase in pace si cu PNRRul lor sau cum s-o numi si cu tot.
    Sa se care cu totul de la noi daca nu le convine.
    Nu am de gand sa astept pensia, nu am planurile legate de pensie, stiu ca oricum o sa falimenteze sistemul. Va fi ceva venit universal cu anumite amendamente/conditii:
    – faci orice vax iti dau ei
    – faci/sau nu faci copii cu cine zic ei, sau daca zic doar dai ovulele sau doar porti copilul altuia, sau chiar iti donezi pantecul – a aparut si asta, ca cerceteaza ei cum sa le fac implant de pantec barbatilor sa poata fce si ei copii
    – donezi sange/organe cand si cum vor ei
    – la varsta la care spun ei stop iei pastila sau ce o fi si te duci, ca asa scrie la program facut acum cateva decade. Se va numi ceva gen kind sau sensitive, human ceva, sau ceva cu demnitate in fraza de propaganda. Si binele comun, viitor, chestii
    – altele in aceeasi dunga precum cele de mai sus

  9. Robotizarea ,digitalizarea,inteligenta artificiala …. nu cumva ar trebui sa conduca la scaderea varstei de pensionare?!?
    Un alt sistem de a conduce , fara partide poliitice,in fapt, gasti de hoti legalizate tradatoare de tara si neam,banuiesc ca ar fi un prim pas,GLONTUL SI ILICITUL,al doilea.
    PNRR, este doar un pretext al acestor neomarxisti ,globalisti,a caror tinta este SCLAVIA MODERNA.
    Romania candva, SI-A PLATIT datoria externa ,cu varste de pensionare corecte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger