Cauta

Eșec total în negocierile de la Vila Lac! PNL, USR PLUS și UDMR, separat la consultările cu Iohannis!

negocieri

Bătălia orgoliilor de la Vila Lac! S-au oprit negocierile! PNL, USR PLUS și UDMR vor merge separat la Cotroceni

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR s-au reîntors duminică la masa negocierilor, pe tema coaliției de guvernare, însă doar pentru două ore. Negocierile au eșuat din nou, din cauza neînțelegerilor generate de împărțirea funcțiilor.

Miza este funcția de președinte al Camerei Deputaților, pe care USR PLUS o dorește pentru Dan Barna, iar PNL pentru Ludovic Orban. Negocierilor s-au blocat sâmbătă din această cauza.

PNL şi USR merg cu propuneri diferite la Cotroceni

Prin urmare, fiecare partid va merge la Cotroceni cu propria propunere de premier: liberalii cu Florin Cîțu, iar alianța USRPLUS cu Dacian Cioloș. Liderii celor trei formațiuni politice au convenit să se vadă după consultările cu președintele Klaus Iohannis, care sunt programate luni.

Potrivit unor surse apropiate discuțiilor, discuțiile au fost sistate la propunerea lui Ludovic Orban. „Orban a zis stop joc si mergem fiecare separat la Cotroceni”, a precizat o sursă din interior pentru Libertatea. Discuțiile fuseseră suspendate și sâmbătă, după mai mult de șase ore de negocieri, din același motiv. „PNL vrea sa ia două din trei funcții. USR-PLUS și UDMR vor să fie împărțite în trei, fiecare să ia câte o funcție”, declarau, sâmbătă, surse din interiorul negocierilor.

Partidele vor merge la Cotroceni luni pentru consultări cu președintele Iohannis.

Orarul întâlnirilor este următorul:

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version