AcasăPoliticaNegocierile între PNL, USR PLUS și UDMR, puse pe pauză. Urmează ziua...

Negocierile între PNL, USR PLUS și UDMR, puse pe pauză. Urmează ziua 2. Concluziile primei runde de tratative

Negocierile între PNL, USR PLUS și UDMR, puse pe pauză. Urmează ziua 2. Concluziile primei runde de tratative (sursa foto: Facebook/USR)

După mai multe ore de discuții la Vila Lac 1, liberalii, reprezentanții USR PLUS și ai UDMR care au făcut parte din echipele de negociere au pus capăt unei prime runde de discuții vizând constituirea noii majorități parlamentare, după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Discuțiile începute dimineață s-au încheiat în cursul după-amiezii. Au mai rămas chestiuni de analizat și de ajuns la un numitor comun, astfel că negocierile vor fi reluate duminică, respectiv în ultima zi a acestei săptămâni. După prima rundă de dialog, reprezentanții formațiunilor conduse de către Ludovic Orban – PNL, respectiv – Dan Barna (USR) și Dacian Cioloș (PLUS) și Kelemen Hunor (UDMR) au decis să facă public un mesaj comun, prin care să anunțe acest lucru, dar și care au fost concluziile întrevederilor de sâmbătă.

Nu s-a anunțat nimic concret despre stadiul discuțiilor despre împărțirea principalelor funcții avute în vedere la aceste negocieri, inclusiv cea de președinte al Camerei Deputaților, dorită, din câte s-a aflat pe surse, nu doar de către fostul premier Orban, liderul PNL, ci și de USR și de UDMR.

De asemenea, nu s-a comunicat nimic oficial nici despre viitoarea structură a guvernului și cu atât mai puțin despre o împărțire a ministerelor, îndeosebi cele mai importante, cum ar fi cel al Justiției, disputat, pare-se, atât de PNL, cât și de USR PLUS, susțin surse politice.

Ce s-a convenit totuși

”A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare și cel privitor la funcționarea majorității parlamentare.

La negocierile politice fiecare formațiune și-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea și funcționarea coaliției.

În ceea ce privește programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia și modul în care se armonizează programele celor trei formațiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole.

Totodată, s-au convenit coordonatele activității comune la nivel parlamentar care stau la baza funcționării majorității.

Liderii celor trei formațiuni și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluții pentru ieșirea din criză și pentru realizarea reformelor de care are nevoie România”, s-a transmis, între altele, în comunicatul semnat de Ludovic Orban, președintele PNL, Dan Barna, copreședinte USR PLUS, Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS și Kelemen Hunor, președinte UDMR, și postat pe pagina de Facebook a USR-ului.

222 afisari

5 COMENTARII

  1. eu zic sa-si faca fiecare guvern…trei prim ministri,trei sefi de camere,trei presedinti….!!!…acum urmeaza intrebarea …in care din cele trei guverne va regasiti??..sau aveti o alta optiune….eu am una ..alegerii anticipate!…singura solutie….sa-i vad pe instrumentistii astia daca mai apuca parlamentul….

  2. uite ba la ce pomana s au intrunit astia cica politicieni votati de nici un sfert din tara asta sa negocieze in privat ca in somalia !!!!!!!! aveti ba si voi o constitutie si legi de respectat sau ca hienele la miros !!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger