Cauta

Barna, mesaj tranșant: ”Este un partid extremist şi eu nu voi negocia cu ei” – VIDEO

Barna, mesaj tranșant: ”Este un partid extremist şi eu nu voi negocia cu ei” - VIDEO (foto: Facebook)

Co-președintele USR PLUS a avut un mesaj tranșant la adresa formațiunii conduse de către parlamentarii George Simion și Claudiu Târziu. Barna a dat de înțeles că exclude orice negociere cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Întrebat dacă ar sta vreodată la masa negocierilor cu cei din AUR, Dan Barna a dat un răspuns categoric. ”Eu nu, şi nu suntem în filmul…. J.R. în Dallas: ‘never say never’. Cu cei de la AUR eu nu voi negocia pentru că, din punctul meu de vedere – şi am spus asta şi de la tribuna Parlamentului, o spun şi aici – AUR s-a dus într-o zonă de partid extremist”, a susținut Barna, vineri seară, la Digi24.

Liderul USR și vicepremier în Executivul Cîțu și-a explicat, în câteva cuvinte, poziția tranșantă față de AUR. ”Am văzut chiar ieri (…) un purtător de mesaj important din AUR (…) propunând public o listă cu intelectuali care trebuie ucişi. Deci acolo suntem, este o realitate pe care nu o putem ignora şi dacă dăm oricât de mic credit unui astfel de partid nu ştiu unde se poate ajunge. De aceea, din punctul meu de vedere AUR este un partid extremist şi eu nu voi negocia cu ei”, a mai declarat Barna.

Doi foști useriști au aderat, recent, la AUR

Pe de altă parte, în urmă cu doar câteva zile, pe 20 aprilie mai exact, AUR anunțase cooptarea în rândurile formațiunii politice a ”doi dintre fondatorii USR”. Este vorba despre doi foști lideri ai Uniunii Salvați România, care au aderat la Alianța pentru Unirea Românilor – Raluca Amariei, fost vicepreşedinte la nivel naţional şi ex-lider al filialei judeţene Sibiu a USR, și Dan Rădulescu, fost deputat USR, membru fondator și președinte al filialei județene Prahova. Amariei și Rădulescu demisionaseră din USR anul trecut.

”Încă de când mi-am dat demisia din USR, mi-am asigurat alegătorii că voi continua lupta politică pe care am început-o. Voi milita, în continuare, pentru un sistem de învățământ incluziv şi performant și pentru dreptul nostru constituțional la un mediu sănătos. Principiile mele conservatoare se regăsesc în cele patru valori definitorii ale AUR, iar pasul meu de astăzi este unul firesc către singura zonă din politica românească ce are ca puncte cardinale familia, națiunea, credința și libertatea”, a anunțat Dan Rădulescu, citat într-un comunicat de presă remis din direcția AUR.

Ar mai fi de precizat faptul că Rădulescu va coordona departamentul de politici publice al filialei AUR Prahova.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version