Cauta

Start la despagubiri pentru clientii Astra Asigurari

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) solicita potentialilor creditori de asigurari ai companiei Astra Asigurari sa transmita catre Fond cereri de plata pentru a putea beneficia de despagubirile cuvenite. Creditorii, care sunt atat persoane fizice, cat si juridice, trebuie sa completeze Anexa 6 de pe pagina de internet a Fondului.

Astra Asigurari a intrat oficial in faliment la mijlocul lunii decembrie 2015

Conform FGA, pana la sfarsitul anului trecut s-au transmis din partea creditorilor Astra Asigurari doar 11.200 de cereri de plata, cu o valoare estimata de 92 milioane lei, dintr-un total de 57.210 de dosare de dauna preluate de la compania de asigurari intrata in faliment. FGA recomanda ca, pentru a evita supraaglomerarea si aparitia starii de nemultumire in randul potentialilor creditori de asigurari ai Astra Asigurari, cei in cauza sa intreprinda din timp demersurile de depunere a cererilor, pentru a beneficia de o plata cat mai rapida a despagubirilor.

Conform informatiilor prezentate pe site-ul FGA, creditorul unei asigurari este;

a) persoana asigurata (asiguratul) – persoana fizica sau juridica aflata in raporturi juridice cu asiguratorul debitor prin incheierea contractului de asigurare;

b) beneficiarul asigurarii – terta persoana careia, in baza legii sau a contractului de asigurare, societatea de asigurare debitoare urmeaza sa ii achite sumele cuvenite ca urmare a producerii riscului asigurat;

c) persoana pagubita  – persoana indreptatita sa primeasca despagubiri pentru prejudiciul suferit ca urmare a producerii unui risc acoperit printr-un contract de asigurare de raspundere civila (RCA.

Termene si documente

Este bine de stiut ca pagubitii trebuie sa depuna cererile de despagubire in maximum 90 de zile de la ramanerea definitiva in instanta a deciziei privind falimentul. In cazul Astra Asigurari, termenul curge de la mijlocul lunii decembrie 2015, asa ca persoanele care au de recuperat bani ar trebui sa se grabeasca. La cererea de plata se anexeaza, in copie legalizata, actele/inscrisurile doveditoare ale sumelor pretinse cu titlu de creante de asigurari. Daca nu exista copii legalizate, petentul poate sa prezinte copii simple sau poate depune o declaratie pe proprie raspundere, in sensul sustinerii acestor documente justificative.  Petentul trebuie sa declare pe propria raspundere in cererea de plata daca suma pretinsa de la Fond a fost incasata in cadrul procedurii de faliment si/sau in urma exercitarii altor actiuni de recuperare a sumelor cuvenite. Detalii, pe http://www.fgaromania.ro.

Ultimele stiri

  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Exit mobile version