Cauta

Romani folosesc internetul fix pentru Facebook si mesaje

Conform unui studiu de piata realizat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), 77% dintre utilizatorii de internet fix din Romania folosesc internetul de acasa a accesa retele de socializare.

Internetul fix este frecvent utilizat pentru filme si jocuri online

Datele ANCOM arata ca internetul fix in gospodarie este utilizat pentru: informare, comunicare, activitati recreative si tranzactii electronice. In ceea ce priveste frecventa de utilizare, un roman foloseste internetul fix de acasa, in medie, 24 de zile pe luna. Peste 74% dintre respondentii partticipanti la studiul ANCOM sustin ca acceseaza netul zilnic sau aproape zilnic (90% in cazul tinerilor intre 16-24 ani), in timp ce 16% declara ca il folosesc de doua-trei ori ori pe saptamana, iar 4%, o data pe saptamana.  Potrivit ANCOM, 90% dintre utilizatori folosesc internetul fix pentru a cauta informatii, a citi stiri si pentru a fi la curent cu diverse evenimente, in timp ce trei sferturi navigheaza pe net preponderent pentru a posta mesaje si fotografii pe Facebook, a trimite mail-uri si pentru a comunica pe messenger.

Filme si jocuri pe net

Activitatile recreative reprezinta a treia categorie in preferintele utilizatorilor de internet fix de acasa, 61% dintre respondenti urmarind online programe TV, clipuri video sau filme, iar 52% dintre cei chestionai au declarat ca acceseaza internetul fix pentru jocuri online. Studiul arata ca mai putini romani folosesc de acasa internetul fix pentru a face cumparaturi online (39%), sau tranzactii bancare ori pentru a plati facturi prin Internet Banking (22%). Pentru a identifica furnizorii de internet fix care raspund cel mai bine nevoilor proprii de comunicare, utilizatori au la dispozitie Veritel.ro (tarife, costuri) si Netograf.ro (vitezele de transfer de date).

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version