Cauta

Piata imobiliara isi revine in Banat si Dobrogea

Piata imobiliara a resimtit din plin criza financiara, scazand puternic in ultimii cinci ani, in unele zone cu peste 60%. Cu toate acestea exista si regiuni in care preturile apartamentelor au  inceput sa creasca, in special in Timisoara si Constanta, dar si in Cluj-Napoca.

Apartamentele din Bucuresti s-au ieftinit cu 7,4%, cele din Brasov (foto jos), cu peste 5% in primele opt luni ale anului

Anunturile imobiliare postate dupa 2008 au indicat scaderi puternice la preturile apartamentelor, Bucurestiul numarandu-se printre orasele cu reducerii semnificative ale valorii imobiliarelor. Potrivit datelor detinute de site-urile si publicatiile de specialitate, daca in anul 2011, preturile locuintelor au scazut cu 4% fata de anul precedent, in 2012 minusul a fost de 1,3%, insa in acest an, pe primele opt luni s-a consemnat o reducere puternica a valorii apartamentelor, de aproximativ 7% fata de preturile de oferta practicate anul trecut.

Ieftinire in Bucuresti si Brasov

In perioada ianuarie-august 2013, preturile cerute de proprietarii bucuresteni s-au redus cu aproape 7,4% fata de 2012, scaderi inregistrandu-se inclusiv de la o luna la alta. Astfel, in august, pretul mediu a scazut de la 1.138 de euro la 1.054 de euro pe metru patrat util, cu 1,5% mai putin ca in iulie. Aceasta este o valoare medie, intrucat, daca la apartamentele noi, pretul mediu cerut a fost de 1.173 de euro/metru patrat util (cu 1,8% in minus fata de iulie 2013), la apartamentele vechi, reducerea a fost mai putin accentuata, ajungand la 1.000 de euro/metru patrat util (0,6% scadere fata de luna precedenta). Tendinta de ieftinire se mentine si in Brasov, unde pretul mediu cerut de proprietari este de 814 euro/metru patrat util, in scadere cu peste 5% fata de ianuarie 2013, cand preturile de oferta se situau la aproape 860 de euro/metru patrat util.

Scumpiri in Timisoara si Constanta

Dupa primele opt luni, in Timisoara s-au inregistrat  majorari de preturi la apartamente, de la 785 de euro la 802 euro pe metru patrat util, in crestere cu 2,16% fata de ianuarie 2013. La randul lor, si locuintele din Constanta sunt oferite mai scump decat la inceputul anului, e drept cu doar 1,5% in plus fata de inceputul acestui an, de la 856 de euro la 869 de euro pe metru patrat util. Si la Cluj Napoca se poate vorbi de o majorare de preturi, insa aceasta este sub un procent, de la 896 de euro, la 904 euro pe metru patrat util.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version