Cauta

Nu renuntati la remediile naturiste vechi

Fructele si legumele, adesea mai putin cunoscute, au fost folosite cu succes in tratarea unor afectiuni provocate de functionarea defectuoasa a organismului, in anemii sau in aplicarea unor tratamente externe.

Bamele, ajutorul inimii

O portie de bame asigura 20% din doza zilnica de vitamina C, iar in compozitia acestor legume s-au mai remarcat si betacarotenul, potasiul si fibrele. De asemenea, vitaminele A si C din continut stopeaza evolutia aterosclerozei. Cercetatorii americani sustin ca aceste legume, pot preveni unele forme de cancer, printre care si cel de colon. In plus, spre deosebire de alte legume, bamele sint sarace in proteine si in hidrati de carbon.

Roscovele, doctorul stomacului
Contin o cantitate mare de glucide simple si complexe, mucilagii, pectine, amidon, vitamine. Una dintre cele mai importante substante prezente in roscove este carubina. Pulberea din pulpa de roscove are efecte antidiareice si de absorbtie a toxinelor, recomandata in tratarea gastritelor si enterocolitelor. Este foarte bogata in fibre, facilitind tranzitul intestinal.

Hrisca, mancare si medicament

Preparata ca mancare, aidoma pilafului, este recomandata in regimurile de detoxifiere si revitalizare. Semintele pot fi folosite ca garnitura la preparate din carne sau in compozitia placintelor, budincilor, biscuitilor, sosurilor, salatelor si terciurilor. Ca medicament, este ideala in diabetul zaharat. O lingura de hrisca se amesteca cu trei linguri de iaurt sau lapte, se lasa amestecul peste noapte intr-un loc calduros, iar dimineata se maninca pe stomacul gol, scrie www.remedii_naturiste.com.

Napii alunga bronsita

Prin fierbere se obtine un magiun folosit in tratarea afectiunilor cailor respiratorii: 100 g de nap bine spalat se fierb intr-un litru de apa sau de lapte, timp de un sfert de ora. Se strecoara si se indulceste cu miere. Se consuma patru cesti pe zi. Siropul de nap este un excelent expectorant si e recomandat in tratarea guturaiului, anginelor, frisoanelor.

Ultimele stiri

  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Exit mobile version