Cauta

Noi reguli de etichetare a carnii

Eticheta pentru carnea comercializata pe teritoriul Romaniei va trebui sa cuprinda mentiuni privind tara sau tarile de origine, nastere, crestere, sacrificare si transare a animalului, conform unor modificari propuse in Parlament.

Trebuie sa aflam de unde vine carea aflata la vanzare

Eticheta pentru carnea comercializata pe teritoriul Romaniei va cuprinde urmatoarele mentiuni: a) tara de origine; b) nascut in … (tara); c) crescut in … (tara); d) sacrificat in … (tara); e) transat in … (tara); f) marca de sanatate publica veterinara/ marca de identificare. Totodata, eticheta “carne romaneasca” va fi aplicata doar produsului care a fost obtinut in intregime in Romania. Comerciantii vor fi obligati si sa afiseze vizibil sintagma “carne romaneasca” daca aceasta indeplineste conditiile prevazute in Regulamentul UE nr. 1337/2013 privind indicarea tarii de origine sau a locului de provenienta pentru carnea proaspata, refrigerata sau congelata, precum si Regulamentul CE nr. 1760/2000 privind sistemul de identificare si inregistrare a bovinelor si privind etichetarea carnii de vita si manzat.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • De ce brandurile de lux pariază pe rujuri de 160 de dolari și accesorii de 1.400 de dolari
  • Ce alege România: „Blocăm tot” sau „Plătim tot”?
  • Întâlnire secretă la Viena: cele mai bogate țări europene atacă bugetul UE?
  • Dolarul mai are de pierdut
  • VIDEO. Nicușor Dan admite: Procentul AUR „arată că acei 40% dintre români sunt exasperați”/„Arată o dezamăgire profundă”
  • Mbappe lansează propriul model de ceas de lux, inspirație UCL
  • Israel nu se teme să acționeze împotriva intereselor Americii. Cum rămâne cu relația Trump-Netanyahu?
  • Bărbat reținut de DNA. Ar fi cerut 180.000 de euro pentru a interveni la judecători
  • Craiova scapă doar cu amendă din partea UEFA
  • Exit mobile version