Cauta

Martor la tragedie: Doctorii au fost eroi. Despre eroi trebuie sa vorbim. Despre Rugina, care a intrat si a salvat oameni

Printre cei 29 de morti din tragedia cumplita de la clubul bucurestean se numara si tobosarul formatiie de rock Bucium. Adrian Rugina este, pentru apropiatii si cunoscutii sau, un erou. La fel si medicii care s-au ocupat de victimele carnagiului.

Despre acest lucru a tinut sa aminteasca un tanar care s-a aflat, in noaptea respectiva, in localul aflat pe strada Tabacarilor nr.7, din sectorul 4 al Capitalei. Si care, duminica la pranz, a ales sa revina la locul nenorocirii, in zona transformata, practiv, intr-un loc de pelerinat – sute de oameni alegand sa vina cu flori, lumanari si fotografii care sa aminteasca de persoanele care au suferit de pe urma flacarilor.

Tot in categoria eroilor i-a amintit si pe medicii care au intervenit, in noaptea respectiva, la locul tragediei si care s-au luptat din rasputeri sa ii ajute pe raniti, sa le amelioreze durerea, majoritatea avand arsuri pe fata si pe maini, si sa ii duca pe cat de repede posibil la spital. Si al caror efort a fost apreciat de intreaga opinie publica. „Cei care au ajuns primii aici au fost medicii (…) Rugina (Adrian Rugina, membru al trupei Bucium -n.r)  (…) a murit ca a intrat sa scoata oameni dinauntru, in fata mea si a inca catorva oameni, care asta faceau. (…) Doctorii au fost eroi si muncesc pe 15 milioane (…) Despre eroi trebuie sa vorbim. Despre Rugina. Care e  erou, e fix un erou. A intrat si a salvat oameni. A murit ca a salvat oameni”, a punctat tanarul martor al nenorocirii de vineri.

sursa foto: captura B1 TV

Din cate au povestit martorii tragediei, tanarul in varsta de 38 de ani a reusit sa iasa teafar, intr-o prima faza, din cladirea fostei fabrici de incaltaminte in care functiona localul ales de o alta trupa rock autohtona, vineri seara, pentru lansarea unui album. Doar ca a ales sa intre din nou in valvataie, pentru a incerca sa salveze persoanele aflate la ananghie. Nu a mai iesit, insa, viu din acea incercare. Iar numele sau figureaza, din pacate, pe cea a persoanelor care nu au supravietuit nenorocirii din Clubul Colectiv.

Pana la aceasta ora, bilantul deceselor a ajuns la 29 de persoane. Alte aproximativ 140 de persoane din cele peste 180 care au suferit leziuni in urma incendiului si care au ajuns la 12 spitale de urgenta din Bucuresti si la cel judetean Ilfov raman internate. Starea a circa 80 de victime e grava, dintre acestea 35 fiind in stare citica, din cate a anuntat, duminica, ministrul Sanatatii.

Ultimele stiri

  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version