Cauta

Ghidul cumparaturilor online de Pasti

Pe langa semnificatia religioasa, Pastele este pentru multi tomani un bun prilej pentru a se innoi sau de a oferi cadouri celor dragi, multe dintre cumparaturile de sezon – haine, incaltaminte, bijuterii, cosmetice etc. – fiind disponibile la pret avantajos in magazinele online. Problema este ca tepele date de unii comercianti i-au cam speriat pe cumparatori, care trebuie sa tina cont de o serie de aspecte, pentru a nu se trezi cu conturile bancare golite.

Verificati-va regulat situatia contului bancar, in special inainte si dupa tranzactiile online

Specialistii Bitdefender au realizat un ghid de securitate pentru cei care s-au hotarat sa cumpere cadourile de Paste de anul acesta de pe site-uri romanesti sau straine:

1.       Folositi conexiunea 3G a telefonului sau tabletei pentru a face achizitii online. Evitati sa faceti cumparaturi conectati la o retea wireless publica ce poate fi interceptata.

2.       Nu divulgati codul PIN in locul codului CVV(Card Verification Value). Acesta din urma este un numar de trei cifre scris pe spatele cardului de credit sau de debit, fiind solicitat de comerciantii care vor sa fie siguri ca plata se face de catre poesorul cardului.

3.       Recunoasteti si ignorati mesajele de phishing. Escrocii folosesc cupoane de reduceri pentru a ademeni utilizatorii neatenti.

4.       Nu cumparati produse promovate prin email-uri nesolicitate.

5.       Alegeti doar magazine online cu certificate SSL, astfel incat sa le puteti confirma identitatea. O adresa ce incepe cu HTTPS si un lacatel indica faptul ca sunteti pe o pagina sigura.

6.       Pe cat posibil, faceti cumparaturi online de acasa. Este riscant sa cumparati in timp ce sunteti la serviciu, la biblioteca, intr-o cafenea etc.

7.       Asigurati-va ca folositi o solutie de securitate care blocheaza si reclamele nesolicitate. Mentineti-va intotdeauna browser-ul si solutia de securitate actualizate.

8.       Realizati o scanare completa a sistemului inainte de a initia o plata si asigurati-va ca este 100% curat.

9.       Verificati-va regulat informatiile financiare, in special inainte si dupa tranzactiile online, pentru a fi siguri ca totul este in regula.

10.   Nu ezitati sa folositi functionalitati suplimentare in solutia de securitate. Bitdefender Wallet, de exemplu, ofera un management sigur al parolelor si memoreaza credentialele de autentificare.

11.   Protejati cu parole si criptati terminalul mobil. In cazul in care cineva va fura sau va gaseste telefonul, tableta sau laptopul, asigurati-va ca ii este imposibil sa acceseze informatiile stocate pe ele.

12.   Folositi programe anti-furt pentru a putea localiza dispozitivul, pentru a-l bloca sau a sterge datele de la distanta.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version