Cauta

Conducerea SIF Transilvania, acuzata de management prost

Un grup de actionari ai SIF Transilvania, care detin impreuna 8,09% din capitalul social al societatii, a inaintat o cerere catre conducerea SIF Transilvania, pentru convocarea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA).  Actionarii sustin ca SIF Transilvania a pierdut peste 50 de milioane de euro din cauza managementului defectuos, practicilor si politicilor indoielnice, lipsei de viziune si de transparenta in procesul decizional.

Presedintele executiv Mihai Fercala si vicepresedintele executiv Iulian Stan sunt contestati de actionarii minoritari ai SIF Transilvania

Grupul de actionari intentioneaza sa supuna aprobarii, in cadrul AGOA, necesitatea schimbarii managementului si revizuirea modelului actual de business, in vederea eficientizarii activitatii societatii, pregatirii si alinierii SIF Transilvania la practicile de buna guvernanta de la nivel european. Actionarii semnatari reprezinta fonduri de investitii si pensii locale si straine, antreprenori si persoane fizice: Fondurile Deschise de Investitii (Certinvest Prudent, Certinvest Dinamic, Certinvest XT Index, Certinvest BET FI Index), Fondul de pensii private „Pensia mea”, Fondul strain de investitii Broadhurst Investments Limited, precum si persoanele fizice Corin Ioan Trandafir, Ilie Stoichescu, Constantin Fratila, Maria Alexandra Fratila, Gabriela Alexe, Radu Ciuceanu, Radu Toia.

Decizii fara justificare economica

Demersul actionarilor se bazeaza pe un calcul estimativ al pierderilor rezultate din cauza unui management considerat defectuos. Conform acestora, SIF Transilvania a pierdut peste 50 de milioane de euro  din cauza practicilor si politicilor indoielnice, lipsei de viziune si de transparenta in procesul decizional. Actionarii care contesta actuala conducere sustin ca, spre exemplu, deciziile de investitii in sectorul hotelier, in active aflate in administrarea SIF Transilvania, au fost luate fara planuri de business asociate si fara o justificare economica, asa cum ar fi fost normal. In consecinta, resursele investite in proiectele de refacere a hotelurilor ar fi fost, in estimarea contestatarilor, cu aproximativ 100% mai mari fata de pretul mediu al pietei si nu s-ar fi obtinut rezultate pe masura potentialului acestora.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version