Cauta

Ceaiuri care te scapa de raceala

In sezonul rece, racelile sunt cele mai frecvente afectiuni. Pe langa tratamentul medicamentos pe care ti-l recomanda medicul, este indicat sa consumi cat mai multe lichide, in special ceaiuri din plante.

Ceaiul de busuioc scade febra

Ceaiul de busuioc este calmant, tonifiant si reconfortant pentru sistemul nervos. Are proprietati antibiotice, antimicrobiene, antitusive si expectorante si este foarte util in tratarea febrei, tusei si a durerilor de gat. Poate fi folosit si ca diuretic, antiseptic si antiinflamator si este benefic in tratamentul disfunctiilor stomacale, insomniilor sau migrenelor. In ceaiul de busuioc mai poti adauga si putina menta si cateva cuisoare.

Ceaiul de soc alunga raceala

Florile de soc au proprietati diuretice, laxative, galactogoge si antinevralgice si provoaca transpiratie abundenta, ajutand asfel la scaderea temperaturii. Ceaiul de soc este util in tratarea racelilor, gripelor si bronsitelor. Impiedica curgerea nasului si a ochilor si este recomandat a fi consumat la debutul racelii.

Ceaiul de maghiran elimina toxinele

Maghiranul este o planta bogata in vitaminele A si C si uleiuri volatile. Stimuleaza digestia, ajuta la eliminarea gazelor, mareste pofta de mancare si combate insomniile. Are proprietati tonice, calmante si expectorante si este util in tratarea gastritelor, anorexiei, circulatiei periferice defectuoase, durerilor musculare, gripelor si racelilor. In cazuri de raceala, stimuleaza transpiratia si elimina toxinele din organism.

Ceaiul de macese intareste organismul

Ceaiul de macese previne infectiile respiratorii si racelile si stimuleaza apetitul. Este bogat in vitamina C care intareste imunitatea organismului.  Contine substante active care au un efect de decongestionare si eliberare a cailor respiratorii. Ajuta la imbunatatirea rapida a starii de sanatate a organismului.

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version