Cauta

Ce trebuie sa stim la varsta promisiunilor

Atunci cand esti la varsta promisiunilor, nimic nu este mai plictisitor decat sa primesti sfaturi de la adulti si mai ales de la parinti, stim, dar adevarul este ca unele sfaturi chiar merita intelese si aplicate, cu precadere cand vine vorba de sfaturi de frumusete.

Tenul adolescentilor necesita tratamente speciale

Toti  am fost „neintelesi” la un moment dat. Sunt unele incercari fizice si psihice de crestere, care difera de la adolescent la adolescent, fiind reactii organice unice pentru fiecare individ in parte, efectul acelor prefaceri determinate de efervescenta glandelor endocrine care stimuleaza cresterea, schimband caracterul, vocea, dand stari de veselie neasteptata sau de irascibilitate si melancolie pronuntata — un dezechilibru mai mult sau mai putin vizibil — care nu trebuie sa ne surprinda si sa ne faca mai intelegatori si mai atenti fata de adolescenti.

Din punct de vedere fizic, estetic, apar pe obraz o serie de modificari: pori deschisi, puncte negre, ten ingrosat, gras din cauza unui sebum excesiv sau o pronuntata uscaciune, chisturi sebacee pe sub piele, o acnee juvenila etc.

Toate acestea sunt conjugate cu stari psihice agasante, cu o timiditate uneori excesiva ori cu explozii nervoase. Nu lasati epiderma invadata de efectele exploziei glandulare, de accidentele cutanate care dau un aspect inestetic tenului si mentin adolescentul intr-o stare psihica depresiva. Initiati viitorul adult intr-un program de curatare a tenului. In afara de traditionalul spalat, incepem sa includem in program gelul demachiant si tonicul. O data pe saptamana recurgem la folosirea unui peeling enzimatic de preferat. Este foarte important sa se actioneze de la inceput, cat sunt mai putine „accidente cutanate”, pentru a vindeca mai repede si a nu ramane mult timp cu pete sau scoame de la comedoane. In caz de acnee profunda este nevoie de interventia medicului dermatolog care va indica tratamentul adecvat: vitamine, regim alimentar special si echilibrat, recurgandu-se si la sprijinul unei esteticiene, care va curata tenul si va aplica mastile de rigoare. Tratamentul va fi continuat acasa sub supravegherea atenta a mamelor. Paralel, vom ajuta si printr-o alimentatie care trebuie sa fie bogata caloric (arderile la adolescenti sunt repezi si mari). Se va manca des, alimente proaspete ce contin fier, potasiu, sulf, morcovi care contin caroten si vitamina A (pentru refacerea celulelor pielii), mult peste, produse lactate etc.

PONT: consuma multa apa pentru a preveni cele mai multe dintre problemele pielii

PROGRAM DE INGRIJIRE SIMPLU SI EFICIENT

CURATARE

–          pastreaza-ti mereu pielea curata. Curata fata cu un gel demachiant sau pe timpul zilei cu servetele demachiante.

TONIFIERE

–          lotiunea tonica vine in completarea demachierii, curata porii si pregateste pielea pentru hidratare.

HIDRATARE

–          alege sa iti hidratezi pielea cu o emulsie usoara, potrivita varstei tale.

MICI SUGESTII PENTRU PARINTI

In pragul adolescentei, tinerii au sentimentul izolarii, al persecutiei, al singuratatii ori au accese puternice  de „teribilism”, de grozavie, de protest, de a atrage atentia asupra lor etc. Ca parinte trebuie sa ai multa rabdare si deplina intelegere. Parintii nu trebuie sa uite propriul lor impas de la aceasta varsta si acel sentiment al izolarii, al contradictiilor  din jur si din propriul sau „eu” care caracterizeaza pe adolescent.

Casiana Stefan, estetician

Ultimele stiri

  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Exit mobile version