Cauta

In ce probleme de sanatate te pot ajuta merele

Marul este un fruct foarte comun in România, insa multe persoane nu stiu câte beneficii poate aduce acesta pentru sanatate, desi numai zicala „Un mar pe zi tine doctorul departe” ar trebui sa fie destul de relevanta.

Iata, concret, câteva dintre problemele de sanatate pe care merele le combat.
1. Crampe
Crampele pot sa apara din lipsa de calciu, de magneziu, potasiu si vitaminele B si C, toate gasite in mere. De asemenea, si otetul din cidru de mere poate fi de folos pentru a combate crampele. Amesteca doua lingurite cu otet din cidru de mere intr-un pahar cu apa si bea o astfel de combinatie de trei ori pe zi.
2. Astm
Un studiu realizat de cercetatori britanici a aratat ca adultii care au consumat cel putin doua mere pe saptamâna si-au redus riscul de a face astm cu pâna la o treime. De asemenea, un alt studiu a aratat ca acei copii ale caror mame au consumat mere in timpul sarcinii au fost semnificativ mai putin expusi riscului de a avea astm in primii cinci ani de viata.
3. Tensiune arteriala ridicata
Otetul din cidru de mere poate reduce tensiunea arteriala ridicata si poate ajuta si la scaderea in greutate, care de asemenea are un rol important in nivelul tensiunii arteriale.
4. Boli gingivale
Anumiti compusi din mere ajuta la prevenirea parodontozei. In plus, mestecatul merelor stimuleaza circulatia la nivelul gingiilor. Recomandat este tot un mar pe zi, cu coaja.
5. Diaree
Merele contin mai multa pectina (tipul de fibra gasit in fructe) decât orice alt fruct. Aceasta este descompusa de catre bacteriile „bune” din aparatul digestiv, formând astfel un fin strat protector pentru stomac, care previne iritarea intestinelor. Daca ai diaree, incearca sa manânci un mar la fiecare câteva ore.
6. Sughituri
Daca sughiti, bea incet un pahar cu apa in care ai pus o lingurita de otet din cidru de mere.
7. Osteoporoza
Un compus numit florizina, care se gaseste numai in mere, previne pierderea masei osoase. Totodata, hormonii vegetali si borul continut pot reface nivelul de estrogen (un nivel scazut este cunoscut drept cauza a osteoporozei).
8. Imunitate scazuta
Un mar de marime medie contine 8% din cantitatea recomandata de vitamina C — folositoare pentru imunitate. In plus, atunci când pectina din mar este digerata stimuleaza productia de anticorpi si de globule albe, care ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor.

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version