Cauta

Calcam America in picioare cu pantofi „Clujana“

Afacerile românesti se reinventeaza in era vitezei si a produselor chinezesti care au invadat pietele mondiale. Asa se face ca binecunoscutele marci românesti cu traditie – Farmec si Clujana – isi rotunjesc veniturile in principal din exportul produselor. Mai mult, productia companiilor autohtone ajunge in tari asiatice, in Franta sau chiar in Rusia, la clienti care apreciaza calitatea produselor românesti.

Cu o traditie de peste 122 de ani, compania româneasca Farmec produce creme pentru românce, dar si pentru femei din peste 30 de tari. Si acum, produsele companiei au devenit sinonime cu eticheta – produs in România. Povestea companiei a luat un avânt si mai mare in 1995 când a fost privatizata si volumul exporturilor a crescut constant. Iar daca una din cinci românce foloseste si acum binecunoscutul demachiant Doina, si japonezele folosesc cosmetice Farmec de 35 de ani. In prezent, cele mai importante piete de desfacere sunt Japonia, Emiratele Arabe Unite si Liban. Cifra de afaceri a crescut si ea proportional cu exporturile. In 2010, Farmec a avut afaceri de 95,9 milioane lei, in crestere cu 10% fata de 2009. Motorul cresterii au fost lansarile de noi produse si investitii in marketing, dupa cum spun reprezentantii companiei. Vorbim despre o companie veche ca traditie, insa bine ancorata in lumea digitala. Asa se face ca Farmec are pagina de Facebook si organizeaza constant concursuri cu premii consistente. Si faimosii pantofi Clujana merg in proportie de peste 86% la export si asta in timp ce, inainte de 1990, reprezentantii companiei spun ca se produceau aproximativ 16.000 de perechi pe zi, din care 95% era productie de export care ajungea in SUA, Franta, Canada, Elvetia, Danemarca sau Orientul mijlociu. Acum, frantuzoaicele, italiencele si austriecele se pot mândri ca poarta pantofi produsi in România.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version