Cauta

De ce s-a bucurat MM de infrângerea Stelei la Ploiesti

Doar antrenorul Sorin Cârtu si finantatorul Gigi Becali sunt afectati de jocul si de rezultatele Stelei. Ceilalti jubileaza!

Culmea, in loc sa intristeze, golul de 1-0 marcat de Ovidiu Mihalache in ultimul minut al meciului de la Ploiesti a adus zâmbete pe chipurile câtorva oficiali din Ghencea si nu numai. De la Mihai Stoica si pâna la Valeriu Argaseala, chiar si Helmuth Duckadam sau galeria, cu totii au un interes in pasul gresit facut de trupa lui Cârtu. Fiecare va incerca in perioada urmatoare sa profite de situatie.

*Stoica vrea controlul bancii tehnice*

Primul personaj deloc trist dupa esecul de la Ploiesti este Mihai Stoica, care stie cum sa-si faca un avantaj din orice infrângere. Experienta ii spune ca nu Steaua a pierdut in fata Astrei, ci Sorin Cârtu n-a gasit tactica victorioasa, drept pentru care se impune o vizita la „Palat“. Ca un bun manager, MM are si solutii, pe care n-ar fi exclus sa le fi prezentat, deja, patronului: Oleg Protasov, Ronny Levy, Marius Lacatus, Mihai Stoichita, oricine este binevenit in locul celui „aparut la 55 de ani in fotbalul mare“ si care „ii ia la misto pe toti“.

*Argaseala vrea sa fie ca inainte*

Chiar daca este presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, fostul tusier Valeriu Argaseala stie ca puterea sa in Ghencea s-a „evaporat“ odata cu revenirea lui Mihai Stoica. Dusmanul sau detine, acum, frâiele echipei, iar cel „alintat“ de subordonati „Vali Buze Dulci“ nu vrea decât ca lucrurile sa fie asa cum au fost in trecut: cu el cocotat pe piedestalul locului 2 in club! Fireste ca infrângerile echipei si eventuala ratare a Cupei României reprezinta prilejul ideal de a-i arata patronului cât de falimentar este managementul lui MM.

*Duckadam vrea sa iasa din umbra*

Deloc surprinzatoare reactia presedintelui de onoare al Stelei dupa acest 0-1 cu Astra: Helmuth Duckadam nu s-a ferit sa critice jocul echipei lui Cârtu, afirmând ca o asemenea evolutie nu poate califica formatia in cupele europene: „Steaua nu merita sa câstige. La valoarea jucatorilor pe care-i are, nu ai voie sa pierzi dupa o faza fixa in minutul 92! Cu jocul de acum, nu stiu daca Steaua poate face fata in Europa League“. Ce urmareste Duckadam? In primul rând, sa-i demonstreze lui Mihai Stoica faptul ca nimeni nu-i poate inchide gura si ca are dreptul sa-si exprime orice parere doreste despre echipa. Apoi, nu trebuie omis nici faptul ca Duckadam tânjeste sa revina in lumina reflectoarelor, asa cum se intâmpla in mandatul lui Ilie Dumitrescu, atunci când era printre cei mai cautati oficiali din Ghencea.

*Galeria vrea un motiv ca sa dea vina pe Gigi*

In fine, pâna si galeria se bucura de aceasta infrângere. Fanii vor doar un motiv ca sa reinceapa „razboiul“ cu Gigi Becali, iar jocul si rezultatele echipei dau apa la moara contestatarilor. Ultrasii au promis deja ca vor picheta „Palatul“ din Aleea Alexandru, iar viitoarele infrângeri ale Stelei pot legitima actiunea lor de protest.

*Cârtu si Becali, „singuri impotriva tuturor“*

In tot acest timp, olteanul Cârtu are ingrata misiune de a scoate echipa la liman. Steaua este in agonie de la inceputul campionatului, esecurile cu Urziceni (septembrie 2010), Bistrita (octombrie 2010), Gaz Metan (noiembrie 2010) sau FC Brasov (martie 2011) venind in urma unor evolutii la fel de proaste precum cea de la Ploiesti. Peste toate astea, Cârtu trebuie sa faca fata si privirilor dubioase ale „stelistilor“ din jur, dat fiind trecutul sau „alb-albastru“. Duminica seara, dupa lectia predata de Astra, doar Cârtu si Gigi Becali au „plâns“ pentru cele trei puncte pierdute. Ceilalti oficiali si-au ascuns tristetea in spatele unui rictus.

Laurentiu Teodorescu

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version