Cauta

Cutremur pe 19 martie?

La 19 martie va fi o Luna Plina speciala, aflându-se la perigeu, la distanta cea mai apropiata de Terra. Astronomii se asteapta la o maree mai puternica, cu valuri mai inalte. Forta de atractie a Lunii poate pune in miscare si magma, accelerând procesele vulcanice.
Alinierea unor planete, ca Neptun-Venus-Saturn, Venus-Soare-Mercur si Mercur-Pamânt-Saturn in perioada 18-20 martie, asociate cu Luna Plina de pe data de 19 martie, pot cauza cutremure de peste 7,5 grade Richter. Aceasta predictie se bazeaza pe programul Heliocentric Imagery, fara implicatie astrologica. “Riscul unui cutremur major in România ar putea aparea numai daca se activeaza marii vulcani Etna si Vezuviu”, este de parere prof. Mircea Trifulescu, doctor in geologie. Pe de alta parte, astrologii anunta ca Luna Plina petrecuta in semnul Fecioarei, pe axa Fecioara – Pesti, aduce belsug la nivelul solului. Amerindienii o numesc „Luna de vierme”, pentru ca pamântul este afânat, iar viermii ies la suprafata, pornind ritmul fertilizarii. Dar pentru oameni, este „fertila” in alt sens, fiind in corelatie cu viata publica. Revolta impotriva sistemelor de guvernare este una dintre cele mai efervescente actiuni specifice acestei Luni Pline. Nevoia de schimbare sociala este impetuoasa, dar n-ar trebui sa sperie decât guvernele incapabile sa inteleaga progresul. In urmatoarele doua saptamâni dupa Luna Plina din 19 martie, este posibil ca bolile neurovegetative sa se manifeste prin crize, din cauza incarcaturii emotionale uriase. Dar Fecioara indeamna la sanatate fizica, iar Pestii la sanatate spirituala, deci poate fi transformata intr-o perioada buna pentru tratamente. (A.M.)

Ultimele stiri

  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Exit mobile version