Cauta

Igas si-a facut insectar cu „fluturasii” angajatilor de la Interne

Normal ca oamenii legii s-au bucurat când au aflat ca, de la inceputul anului, dracul care bântuie Ministerul de Interne nu mai este chiar atât de negru. Cel putin din punct de vedere financiar, angajatii fiind anuntati ca vor primi inapoi 15 la suta din cele 25 de procente pierdute toamna trecuta.
Si multi, naivi ca-n bancurile cu militieni, chiar au luat-o de buna. Numai ca socoteala de acasa nu s-a potrivit deloc cu cea de la casierie. Ce-i drept, au primit ceva lovele in plus, dar departe de recuperarile pe care si le calculasera.

*Luat de la gramada*

Ca sa nu uitam de ce au dat-o totusi politistii patriei in striptease-ul cu caschete pe la portile Cotrocenilor – ce-i drept, au fost si de alte structuri, dar pe ei a cazut magareata razbunarii prezidentiale! – sa facem un mic calcul. Oficial li s-a taiat un sfert din leafa, dar majoritatea angajatilor din Ministerul de Interne au pierdut mult mai mult.
Pentru simplul fapt ca li s-a luat de la gramada, adica din veniturile totale in care intrau de la sporuri si recompense din fondurile speciale, pâna la alocatia de hrana, orele suplimentare si banii de haine. Sunt ofiteri care daca duceau acasa sau la banci sa-si plateasca ratele câte 3.000 lei lunar, s-au trezit cu cel mult 1.700 lei in buzunar. Au pierdut deci, faptic, si câte 40 la suta din bani.

*Dat la baza*

In schimb, cele 15 procente date acum inapoi nu s-au mai raportat la veniturile totale, ci doar la… salariul de baza. Care oricum era si inainte unul de mizerie.
Asa ca in loc de cele cinci–sase milioane pe care prognoza ca le va lua in plus, un agent a recuperat doar 140 lei din banii incasati inainte de taiere. Desi cu caschetele plecate sub sabia restructurarii, multi au intrebat la casierie ce s-a intâmplat. Si li s-a raspuns. Apoi au cerut „fluturasii” de salariu, ca sa poata demonstra ca au fost „smenuiti” pe fata. Dar n-au primit decât un ridicat neputincios din umeri. Asa ca printre angajatii Internelor s-a dat deja „duma” ca ministrul Igas si-a facut insectar din „fluturasii” lor…

Ultimele stiri

  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Plângere penală la DNA, împotriva lui Nicușor Dan. Cine a depus sesizarea
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Piedone, „demolat” în direct de Vanghelie: „A fost angajatul meu. Mințea din 3 în 3 minute” – VIDEO
  • Casting pentru postul de antrenor la Rapid?! Între ce variante se zbat giuleștenii
  • Exit mobile version