Cauta

Deputatul Liana Dumitrescu a murit

Deputatul Liana Dumitrescu a incetat din viata, ieri dimineata, in jurul orei 9.30, la Spitalul Elias. Internata cu noua zile in urma, in urma unui atac cerebral, pacienta a facut stop cardiac la ora 8.45 si nu a mai putut fi resuscitata.
Conform managerului Spitalului Elias, Doina Dimulescu, Liana Dumitrescu a suferit de o boala cerebrala rara – cu evolutie fulminanta sub tratament. Agravarea bolii in timpul spitalizarii a facut de altfel imposibil transferul in alta clinica, chiar daca familia a cerut insistent sa fie externata pentru a fi tratata in strainatate. „Este vorba de o boala acuta mai rara. Tot ceea ce s-a facut in Spitalul Elias este in conformitate cu ghidurile internationale. Am facut un efort enorm pentru viata acestei tinere. A fost consultata de mai multe echipe de specialisti, iar analizele s-au facut atât in tara, cât si in strainatate” – a precizat Doina Dimulescu.

*Parintii ii acuza pe medicii*

Desi doctorii de la Elias afirma ca au facut „tot ceea ce se putea face” pentru salvarea pacientei, familiei Lianei Dumitrescu ii este greu sa accepte ca aceasta nu a putut fi salvata. Parintii au si depus o plângere penala in acest sens, la Parchetul de pe lânga ­Inalta Curte de Casatie si Justitie, acuzându-i pe medicii care au tratat-o pe Liana nu numai ca nu au ingrijit-o corect, dar ar fi si impiedicat transferarea ei la o clinica din strainatate. Pâna sa fie cercetate de procurori, acuzatiile aduse de familie au determinat conducerea Spitalului Elias sa ceara Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 efectuarea unei expertize medico-legale.

*Locul Lianei ramâne liber*

Aleasa deputat din partea Asociatiei Macedonenilor din România, pentru un al doilea mandat consecutiv, Liana Dumitrescu avea 38 de ani. De profesie jurist, ea a contribuit, in calitate de expert parlamentar, la revizuirea Constitutiei in perioada 2002-2003. Cum reprezentantii minoritatilor nationale in Parlament sunt alesi in baza unor reglementari speciale, cel mai probabil locul Lianei Dumitrescu va ramâne vacant pâna la viitoarele alegeri generale.

(S.B.)

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version