Cauta

“Daca aveam o arma il gauream”

Locuinta unui celebru secretar de stat din Ministerul Dezvoltarii a fost pradata, joi dimineata, de un hot inca neidentificat. Individul care a reusit sa fuga cu doua laptopuri a scapat ca prin minune de furia demnitarului. Reporterii “National” au aflat uluitoarea poveste chiar din gura pagubitului.

Razvan Murgeanu se afla sub dus, in momentul in care dintr-un dormitor al casei s-au auzit strigatele disperate ale sotiei sale. “Era in jur de ora 7.00. Eu eram la dus. Aud dintr-odata tipete din dormitor. Am iesit asa in pielea goala cum eram, ca sa vad ce s-a intimplat. Precipitata, Gabi (n.red.- sotia lui Razvan Murgeanu) mi-a spus ca un hot a intrat in casa si ca se afla la parterul vilei. Gol cum eram am luat-o pe scari in jos, ca sa-l prind pe individ”, a marturisit in exclusivitate pentru “National”, Razvan Murgeanu. Demnitarul mai spune ca hotul a avut un noroc chior, pentru ca a scapat din miinile lui, altfel acesta risca sa aiba soarta lui Bogdan Iancu, tinarul impuscat de Adrian Iovan in urma cu cinci ani. “L-am vazut cum sare pe geam. Era un tip mai firav, ca altfel nu incapea pe acolo pe unde a intrat. Nu am avut cum sa ies afara dupa el pentru ca eram dezbracat si la nici doi pasi e o scoala. Altfel, as fi pus mina pe el. A avut mare noroc, pentru ca l-as fi calcat in picioare si mare cum ma stiti nu cred ca iesea bine. Daca aveam o arma il impuscam”, a mai declarat secretarul de stat.
Imediat cum a realizat ca locuinta a fost calcata de hot, Murgeanu a chemat politia. “Pina sa vina agentii, am realizat ca individul a reusit sa fure doua laptopuri. Unul era al meu, de la serviciu, pe care nu aveam mare lucru si celalalt era al fiului meu”, a mai declarat Razvan Murgeanu. Secretarul de stat este de parere ca individul nu a actionat la pont, pentru ca in casa lui este mereu cineva. “N-a fost la pont pentru ca se stie ca la mine e in permanenta cineva acasa. Mai degraba, baiatul, cind a plecat la facultate, a lasat poarta deschisa. Ăsta a vazut ca poate intra in curte si atunci a actionat. S-a urcat pe un chiosc, a intrat pe un gemulet si a pus mina pe ce i-a fost mai la indemina”, mai spune fostul viceprimar al Capitalei. Razvan Murgeanu afirma ca furtul in sine nu este cel mai rau lucru, ci faptul ca totul s-a petrecut cu el in casa. “Acum sincer, calculatoarele erau niste gioarse. Altceva ma deranjeaza. Sentimentul ca nu mai esti in siguranta nici in casa ta si nu poti face nimic”, mai spune Razvan Murgeanu. In prezent, anchetatorii incearca sa dea de urma jefuitorului, folosindu-se si de informatiile furnizate de sotia secretarului de stat. “Gabi l-a vazut cel mai bine. Politistii i-au aratat un catalog cu poze de hoti. Nu stiu daca l-a identificat dintre cei de acolo, dar stiu ca l-a descris pentru realizarea unui portret-robot”, a incheiat demnitarul.

*Episodul Iovan*

In urma cu cinci ani, aviatorul Adrian Iovan impusca mortal, in curtea propriei case, un tinar care patrunsese in locuinta sa. Cazul a facut numeroase “valuri”, mai ales ca sotul creatoarei de moda Romanita Iovan trasese de aproape, in plin, cu arma de vinatoare pe care o detinea legal. El a dat declaratii la Politie, a fost audiat la Parchet si apoi pus chiar sub acuzare pentru omor din culpa. Procesul care a impartit societatea româneasca in doua a durat mai bine de doi ani, iar prin sentinta Tribunalului Bucuresti, pilotul a fost absolvit de orice vina. Mihaela Balanel, sora victimei Bogdan Iancu, a facut recurs, dar pe 7 noiembrie 2007 si magistratii Curtii de Apel Craiova, unde s-a judecat speta, au mentinut aceeasi sentinta. Si astfel s-a creat precedentul primului NUP dat in România pentru uciderea unui individ care a incalcat proprietatea privata. Familia celui impuscat a dat si statul român in judecata la CEDO, dar sansele de a avea cistig de cauza sint minime.

Toni Matei

Ultimele stiri

  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version