Cauta

Ce se intimpla cu banii din Fondul Solidaritatea?

La Ministerul Finantelor au intrat in “Fondul Solidaritatea” donatii in valoare totala de 786.225 lei, in luna august. Suma este doar un pic mai mare decit cea inregistrata in iulie, cind in contul respectiv au intrat 744.700 lei. Asta pentru ca probabil nu au aparut, de la o luna la alta, prea multi noi donatori, iar fondul este alimentat tot de functionarii “fortati” sa faca donatii.

La citeva luni de la deschiderea contului, inca ramine o mare enigma cum va folosi statul acesti bani. Printre semne de intrebare, insa, donatiile continua. Unica explicatie oficiala referitoare la cheltuirea acestor bani este ca sumele strinse “se constituie drept venituri la bugetul de stat si vor fi luate in calcul la rectificarile bugetare”. Mai pe româneste, ar suna cam asa: “dati-ne noua banii, ca vedem noi cum ii cheltuim”.

*Cei mai darnici*

Cei mai darnici dintre donatorii la Fondul Solidaritatea sint reprezentanti ai ministerelor executivului Boc. Astfel, Para Lorant, secretarul general adjunct din cadrul Ministerului Mediului, a donat 37.300 lei, cea mai mare suma facuta publica.
Monica Maurer (fost consilier personal al ministrului Adriean Videanu si, de curind, membra a Consiliului de Supraveghere de la Fondul Proprietatea) a donat 18.700 lei. Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a donat tot 18.700 lei.
Claudiu Stafie, secretar de stat in Ministerul Economiei, figureaza pe lista cu suma de 18.700 lei, contributie mai mica fata de luna precedenta cind a donat peste 22.000 lei.
Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, figureaza pe lista din august a donatorilor cu suma de 2.361 lei.

Trebuie precizat faptul ca sumele cumulate donate de persoane care nu au optat pentru publicarea datelor de identificare pe site-ul MFP se ridica la 639.167 lei, dintr-un total de 786.225 lei.

Reamintim ca Ministerul Finantelor Publice a deschis la Trezoreria Nationala contul 20.37.01.02 “Venituri ale bugetului de stat – Donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice, prin care persoanele fizice pot dona bani la bugetul de stat. Banii pot fi donati fie prin numerar, la Trezoreria de domiciliu a persoanei care doneaza fonduri banesti, fie prin ordin de plata, prin care donatorii achita sumele in contul deschis la Trezorerie.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version