Cauta

Incepe „Luna Recoltei” in noua piata Obor

„Luna Recoltei” din noua piata Obor se va deschide simbata, 2 octombrie, printr-un program artistic de exceptie sustinut de nume de referinta ale folclorului românesc.

Astfel, simbata, incepind cu ora 10.00, vor urca pe scena cele mai reprezentative voci ale muzicii populare românesti: Maria Dragomiroiu, Maria Ciobanu, Elisabeta Turcu si Taraful „Gelu Voicu” – „Teleormanul”. Atmosfera de sarbatoare ce se va pastra toata luna octombrie este prilejuita de inaugurarea parterului noii piete Obor si va fi data de prezenta unui numar impresionant de producatori agricoli veniti din toate colturile tarii care vor vinde legume si fructe proaspete si de calitate, la preturi cit mai mici. Pe linga tarabele din interiorul si exteriorul pietei, puse la dispozitie comerciantilor, bucurestenii vor gasi in piata Obor traditionalele „piramide” cu ladite de legume si fructe de sezon, specifice sarbatorilor de altadata ale Zilelor Recoltei, la care luau parte toti locuitorii Capitalei. Sarbatorita an de an inainte de 1990, Ziua Recoltei se transformase intr-o adevarata parada a realizarilor producatorilor de legume si fructe, a micilor mestesugari. Devenise un eveniment inchinat harniciei oamenilor, eveniment care, cu trecerea timpului, si-a pierdut din importanta si din stralucire. O sarbatoare care nu i-a fost si nu-i este indiferenta primarului Neculai Ontanu, acesta exprimindu-si dorinta de a se putea organiza Ziua Recoltei in prima duminica din octombrie, reluind, astfel, o veche si frumoasa traditie. Una menita sa ne reaminteasca tuturor acea mirifica si boema atmosfera a secolului al XX-lea, cu nelipsitii mititei agrementati cu must, bere si vin, cu muzica de cea mai buna calitate, cu produse agroalimentare proaspete si cit mai diverse, de la producatorii autentici.

Simona Sofian

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version