Cauta

Inmormintari cu banii in avans

V-ati rezervat vreodata o camera la un hotel? Sau ati facut rezervare la un restaurant? Probabil ca da. Dar trebuie sa stiti ca “moda” rezervarilor nu se opreste la hoteluri, restaurante sau cluburi. In România de azi poti face rezervare chiar si pentru …inmormintari. Oferta se numeste “pre-aranjare inmormintare” si este practicata de mai multe firme de pompe funebre. Asa ca, poti sa-ti cumperi un pachet pentru cealalta lume chiar daca esti inca in viata, dar anticipezi ca vei “beneficia” de oferta cu pret special peste un an, doi sau chiar peste “zeci de ani”… Suna cinic, dar este real.

*Traiesti mai mult, te costa mai mult*

Oferta de pre-aranjare inmormintari se traduce prin faptul ca daca platesti serviciile funerare in avans, costurile tristului eveniment vor fi blocate, respectiv ramin la valoarea achitata chiar daca preturile de pe piata evolueaza. Potrivit site-ului funeraretarson.ro, care ofera astfel de servicii, costul unei inmormintari creste anual cu 8%. Cu alte cuvinte, pe linga aur, considerat moneda forte a lumii, care se apreciaza constant, “inmormintarea” devine si ea un (trist) etalon de cost, cel putin in România. Drept pentru care cu cit dai ortul popii mai tirziu, cu atit te costa mai mult…

*Totul se negociaza*

Lasind umorul negru deoparte, evident, o inmormintare poate fi “aranjata” si pentru o ruda sau o cunostinta care sufera de o boala incurabila. Si pentru ca se spune ca un astfel de eveniment nefericit te va lua intotdeauna prin surprindere, oricit de pregatit crezi ca esti, este recomandat sa scapi de problemele de organizare ale inmormintarii, sa le lasi pe mina profesionistilor. Potrivit funeraretarson.ro, “trebuie luate peste 60 de decizii atunci cind planifici o inmormintare”, inca un motiv sa apelezi la “pre-aranjare”. Pretul difera in functie de compania cu care semnezi contractul si, desigur, in functie de ce contine pachetul de servicii funerare. Un pachet de inmormintare costa in România de la 600 de RON si pina la …“fara numar” in cazul unor optiuni speciale, precum sicriu de lux. Oricum, totul se negociaza.

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version