Cauta

Cafeneaua in care iti croiesti hainele!

Culmea, pe timp de criza financiara, francezii s-au cam saturat de hainele lipsite de personalitate cumparate din marile lanturi de magazine. Doua tinere specialiste intr-ale modei au gasit reteta perfecta pentru femeile care vor sa-si schimbe garderoba fara a cheltui prea multi bani, umplindu-si rafturile dressingului cu haine care sa le sublinieze perfect stilul.

*Cum faci bani cu masina de cusut a bunicii*

Daca aceasta idee va tenteaza (este cineva care sa nu se lase ispitit de o asemenea promisiune?), atunci faceti o vizita la Paris, pe rue Lucien Sampaix la numarul 13. Acolo puteti inchiria o masina de cusut in cadrul Sweat Shop si sa dati o noua infatisare vestimentatiei realizate in serie. Sweat Shop este prima cafenea pariziana in care este integrat un atelier de croitorie. In spatele acestui concept inovator se afla cele doua intreprinzatoare extrem de talentate, Sissi Holleis, creatoare de moda, si Martena Duss, make-up artist. Ideea le-a venit atunci cind au realizat ca, in orasul marilor couturieri precum Yves Saint Laurent sau Coco Chanel, atelierele de croitorie pentru oamenii de rind au disparut cu desavirsire. Locul, cunoscut printre cliente sub numele Café Couture, le ofera celor care ii trec pragul o cafea, o felie de tort (6 euro) si, cel mai important, posibilitatea de a-si accesoriza sau modifica o piesa de imbracaminte. Zece masini de cusut marca Singer sint asezate in linie de-a lungul peretelui, gata sa fie inchiriate (6 euro pe ora). Si pentru ca nu toata lumea este experta in mestesugul croitoriei, proprietarele organizeaza cursuri sustinute de profesionsti, la care rezervarile pentru locuri se fac cu mult timp inainte. La Café Couture, pariziencele au totodata sansa sa cunoasca personalitati ale industriei modei, celebri designeri ce vin in calitate de invitati.

*O afacere frantuzeasca, dar cu potential international*

Locul a devenit atit de cunoscut si de frecventat de catre pasionatele de moda, care insa nu au un buget pe masura aspiratiilor, incit afacerea s-a transformat intr-un adevarat succes. O franciza se va deschide in curind in Belgia, iar o alta in Statele Unite – cele doua tari fiind, alaturi de Franta, emblematice pentru lumea modei. Odata cucerite metropolele fashion, noua ne ramine o intrebare: pe cind o Café Couture in Bucuresti, eventual in Centrul Vechi?

E.M.

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version