Cauta

Base, stai linistit, opozitia lucreaza pentru tine

Vesnica ciorovaiala Antonescu – Ponta, imbogatita cu noi accente ironice de la o runda la alta, nu face altceva decit sa-i asigure inamicului nr. 1 Traian Basescu un respiro greu de obtinut altfel.

Rezervata ori de cite ori vine vorba despre masuri anti-criza concrete si reformarea aparatului de stat anchilozat in epoca postdecembrista, mica opozitie devine brusc vioaie atunci cind PSD si PNL se cearta pentru suprematie. Orice aparitie televizata a liderilor Ponta si Antonescu sfirseste prin a accentua si mai mult fractura dintre cele doua partide – si asta intr-un moment in care dezideratul comun declarat, debarcarea PDL-ului (si a lui Basescu) ar impune unitatea opozitiei, nu dezbinarea ei. Cu asa adversari, Traian Basescu poate sta linistit la Cotroceni, iar Emil Boc poate taia si spinzura orice venit pofteste. Victor Ponta si Crin Antonescu lucreaza politic pentru ei, chiar daca simpla enuntare a ideii ii face pe cei doi sa ia foc.
Dialogul surzilor ironici
O dovada recenta ca asa stau lucrurile este si sucombarea, inainte de a se naste, a alegerilor anticipate. Lansata cu tam-tam de liberali si intoarsa pe toate fetele prin talk-show-uri de mai bine de o saptamina, stralucita strategie a esuat in polemicile sterile, menite sa puna in valoare doar aplecarea catre ironie a celor doi fruntasi ai opozitiei.
Crin Antonescu: “Domnule Ponta «ne linistiti», ne asigurati ca tara va fi condusa tot de Guvernul Emil Boc, fie el si demis”
Victor Ponta: “Domnule Antonescu, eu recunosc ca nu inteleg exact de ce in loc sa va razboiti cu Boc si Basescu va razboiti cu mine si cu PSD”
Victor Ponta: “O sa dam jos Guvernul Boc si imi doresc lucrul acesta mai mult decit dumneavoastra, pentru ca este normal, sintem partidul care avem grupul cel mai mare…”
Crin Antonescu: “Si, oricum, ca fost membru al unui guvern Boc, ma gindesc ca aveti dorinta asta, mai aprinsa decit mine”
Victor Ponta: “Puteti sa incercati oricit, sa stiti ca nu ma supar, eu ma bat cu Basescu si cu Boc, nu vad alti adversari, in acest moment.”
Crin Antonescu: “Sinteti ingaduitor. Dar, nu ma sfatuiti acum, si pe mine, sa ma bat cu Basescu si cu Boc, ca am, totusi, un pic mai multa vechime“.
Punctul final l-a marcat Victor Ponta cind, “cu toata deferenta fata de cunoscatorii rafinati ai Constitutiei”, Antonescu a insistat asupra posibilitatii Parlamentulului ca, printr-o noua majoritate formata, sa-i impuna lui Traian Basescu desemnarea unui anume premier. “Am venit anul trecut cu asemenea propunere si la ce ne-a folosit?”, a reamintit Ponta de “proiectul Iohannis”, rizindu-i in nas lui Antonescu.

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version