Cauta

«Mergeti pe mina mea si de data asta!»

De remanierea la care visau parlamentarii pedelisti, pe post de „bonus” pentru sustinerea Guvernului la motiunea de cenzura, s-a ales praful, duminica seara, la Snagov. „Mergeti pe mina mea si de data asta”, le-a cerut Basescu democratilor, dupa ce le-a propus o remaniere de toamna.

Pentru ca orizontul Guvernului nu mai este amenintat de nicio motiune de cenzura, timpul alocat convingerii pedelistilor a fost mult redus fata de intilnirea anterioara.
Doar trei ore i-a dascalit Basescu de aceasta data pe fostii sai colegi de partid. Ca argument forte, el le-a cerut democratilor sa-l mai urmeze o data: „Mergeti pe mina mea si de data asta! E ultimul lucru pe care vi-l cer”.
Celor care insistau pe subiectul matrasirii unor ministri din actualul cabinet, Basescu le-a explicat ca nu este momentul potrivit, deoarece ar putea duce la incetinirea aplicarii pachetului de masuri propus de guvern.
Seful statului a precizat insa si ca Boc & Comp. au un termen limita pina la 1 septembrie, dupa aceasta data urmind ca ministrii care “nu-si fac treaba” sa plece.

*PDL trebuie sa se disocieze urgent de Guvern*

Pentru a le scoate remanierea din cap, Basescu le-a dat o tema de vacanta democratilor: “Gasiti-va alti lideri”. Asta in conditiile in care deficitul de lideri politici este, pe malurile Dimbovitei, chiar mai mare decit cel bugetar. Seful statului a fost insa ferm pe tema: “E timpul sa va dezlipiti de mine, eu nu mai candidez. Cautati-va alti lideri, ginditi-va la era post-Basescu si chiar post-Boc”. Si, daca tot se pun pe meditat, democratii au fost poftiti sa cugete si la reformarea partidului – in principal la o varianta care sa disocieze PDL de actul de guvernare, astfel incit pierderile de imagine sa fie limitate la maximum. Pentru atingerea acestui deziderat, Basescu i-a invatat pe democrati sa-si aleaga purtatorii de cuvint fara legatura cu Guvernul, Parlamentul si administratia de stat. Vadit nemultumit de prestatia democratilor, fostul lider PD le-a reprosat urmasilor lasati la conducerea partidului si pierderea Primariei Capitalei, la pachet cu darea peste cap a Organizatiei PDL Bucuresti.

*Oajdea, dat afara de la Snagov*

Dupa ce a votat motiunea de cenzura, Daniel Oajdea continua sa fie oaia neagra a PDL. Deputatul sustine ca a fost dat afara de la intilnirea de la Snagov, desi fusese invitat “personal de la grupul PDL”. “Am luat loc in sala si o doamna care il insotea pe domnul presedinte Boc a venit si mi-a spus: «Imi pare rau, domnul presedinte a spus ca nu puteti participa la aceasta intilnire»”, a povestit Oajdea ulterior.

*PSD spune “pas” sesiunii extraordinare*

Parlamentul si-ar putea amina intrarea in vacanta daca alesii PDL isi vor convinge colegii sa accepte o sesiune extraordinara. Cererea ii apartine lui Traian Basescu, care vrea adoptarea grabnica a Codurilor juridice, Legii ANI si Legii educatiei. Imediat, PSD a ripostat precizind ca nu este de acord cu o sesiune care “sa impuna Parlamentului in continuare temele lui Basescu”.

Ultimele stiri

  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Exit mobile version