Cauta

Sa nu ne facem, totusi, de Hondurâsul lumii!

Dupa trei infringeri in tot atitea amicale disputate in 2010, nationala are diseara ocazia de a-si mai spala din pacate. „Tricolorii” joaca la Sankt Veit an der Glan, in cadrul stagiului de pregatire din Austria, cu selectionata Hondurasului, care a remizat cu Azerbaidjan in aceeasi zi in care România pierdea in fata Macedoniei. România si Honduras nu s-au mai intilnit niciodata. Reprezentativa Hondurasului este calificata la Cupa Mondiala.

*Repetitie fara Chivu*

Fundasul lui Inter a parasit deja cantonamentul nationalei, dar pierderea sa pentru meciul cu Honduras este oarecum calculata. Chivu nu va juca in primul meci din preliminariile lui Euro 2012, cu Albania, fiind suspendat pentru „rosul” primit la Belgrad, in partida de cosmar (0-5) cu Serbia. Astfel, Razvan Lucescu poate incerca cuplul Tamas-Goian, fiind greu de crezut ca-l va retrage pe Radoi in defensiva, asa cum a facut-o la inceputul mandatului sau.

„Nici daca pierdem cu Honduras nu-l schimbam pe Razvan. Va pleca doar daca rateaza calificarea la Euro 2012 sau compromite sansele de calificare”
Mircea Sandu

*Mazilu zice bine, dar de rau*

Atacantul imprumutat de Dnepr la Arsenal Kiev a declarat ieri ca jocul nationalei in amicalul cu Macedonia nu este de bun augur in vederea preliminariilor pentru Euro 2012. „Dupa cum am jucat cu Macedonia, nu cred ca putem emite pretentii cu Franta. Insa nu acesta va fi jocul nostru din preliminarii, la meciurile oficiale va fi altceva. Cert este ca nu sintem favorita grupei”, a spus Mazilu. „Ne lipsesc victoriile, asta e problema noastra. Cu Honduras e important rezultatul, pentru ca si cu Ucraina am facut un joc bun, dar degeaba. Razvan e suparat si afectat. Meteahna noastra e sa schimbam antrenorii din vorbe, dar nu contestatarii sint cei care decid”, a adaugat fotbalistul de 28 de ani.

„Ce ne-a incomodat cu Macedonia? Adversarul. Dar noi trebuie sa fim optimisti, cu toate ca România e o tara de pesimisti”
Andrei Cristea

*Au si ei vedetele lor*

Cel mai cunoscut hondurian in România este, fara indoiala, Carlos Costly, atacantul de la FC Vaslui, dar acesta nu face parte din lotul pentru Cupa Mondiala din cauza unei accidentari.
Hondurasul propune insa vedete de prima mina, ca atacantul David Suazo, de la Genoa (a mai trecut pe la Inter si Benfica), fundasul central Victor Bernardez, de la Anderlecht, mijlocasul Edgar Alvarez, de la AS Bari (a mai jucat la AS Roma), sau mijlocasul ofensiv Julio Cesar De Leon, de la AC Torino.
Selectionerul Reinaldo Rueda, care conduce nationala Hondurasului din 2006, este un columbian naturalizat, care a antrenat intre 2004 si 2006 nationala Columbiei.

*Echipe probabile*

România: Pantilimon – Maftei, Tamas, Goian, Rat – Roman, Radoi, Ghioane, Tanase – D.Niculae, A.Cristea.
Honduras: Canales – Mendoza, Bernardez, Izaguirre, Figueroa – Guevara, Palacios, Nunez – Alvarez, De Leon – Suazo.

Marius Gherghe

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version