Cauta

Molecula care te scapa de gustul amar

La fel ca alte domenii, si moda culinara este in continua schimbare. Astfel, cel mai nou trend este controlarea sensibilitatii papilelor gustative cu ajutorul unor compusi sintetici „de gust”. Oamenii de stiinta americani au creat o molecula ce blocheaza gustul amar, deoarece continutul de atomi de carbon, oxigen si hidrogeni iti protejeaza limba de substantele amare. Molecula, denumita GIV3727, a fost descoperita dupa ce au fost analizate milioane de testere ce imita limba umana si a fost deja testata pe subiecti umani. Toti cei care au „probat” molecula au declarat ca gustul din timpul sau dupa consumul de indulcitori artificiali precum zaharina a fost mult mai putin amar. Producatorul a declarat ca mai multe companii alimentare au achizitionat molecula GIV3727, care va fi inclusa pe viitor in produse ce variaza de la bauturi dietetice la apa de gura sau guma de mestecat.

Doina Dociu

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version