Cauta

30.000 de sarmale românesti si o tona de vin pentru Ziua Europei

Peste 30.000 de sarmale traditionale românesti si peste o tona de vin de cea mai buna calitate vor fi servite, de Ziua Europei, gratuit bucurestenilor care vor participa la festivitatile organizate in fata centrului administrativ al sectorului 2 din strada Chiristigiilor nr. 11 – 13, duminica, 9 mai, incepind cu ora 11.00. In cadrul manifestarilor vor avea loc programe artistice, defilari ale elevilor si cadrelor politiei comunitare, exercitii demonstrative ale echipelor operative si servirea gratuita a portiilor de sarmale cu vin traditional românesc. Pentru toate ziaristele, nemaritate sau maritate, care doresc sa-si largeasca orizonturile culinare prin invatarea de noi retete speciale de preparare a sarmalelor in foi de varza si a carnii tocate cu mirodenii diverse, mai putin cunoscute de marea majoritate a populatiei, primarul Neculai Ontanu le ofera posibilitatea unica de a participa, alaturi de bucatari renumiti, la acest adevarat ritual culinar. De asemenea, edilul sectorului 2 nu a uitat nici ziaristii, carora le ofera sansa de a invata cum se gatesc sarmalele pentru a verifica daca cele pe care le servesc in propria casa de la mamele, sotiile sau prietenele lor sint pregatite asa cum scrie la carte si sint respectate toate proportiile, timpul de fierbere si aspectul final al produsului. In vederea sprijinirii doamnelor care doresc sa invete cum se gatesc sarmalele in cadrul cursurilor intensive predate de bucatari celebri, primarul Ontanu asteapta inscrieri la Serviciul de Presa al Institutiei, prin telefon la numarul 021.209.60.36 sau email: albua@ps2.ro.

Pentru cele 30.000 de sarmale se vor folosi:
Varza acra – 1600 kg
Carne de porc – 480 kg
Carne de vita – 320 kg
Ceapa – 320 kg
Pasta de tomate – 160 kg
Afumatura – 160 kg
Rosii in bulion – 224 de borcane
Ulei – 80 litri
Orez – 80 kg
Marar – 320 de legaturi
Piper – 160 gr
Foi de dafin – 160 gr
Cimbru – 1600 gr
Boia – 2560 gr
Condimente – 160 de pachete
Mirodenii specifice – 80 pachete.

Simona Sofian

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version