Cauta

România, in SUSPANS

Creste sau nu creste cota unica? Creste sau nu TVA-ul? “Surse” care mai de care vor sa ne convinga ca va creste fie cota unica, fie TVA, fie amindoua. Ce se ascunde in spatele acestor informatii contradictorii? Incompetenta guvernului.

*Lipsa de incredere*

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a dezmintit toate afirmatiile aparute in presa declarind ieri ca nu face nicio referire la masurile de politica fiscala inainte de a se ajunge la o intelegere cu autoritatile române. “Nu voi vorbi despre masuri specifice de politica fiscala pina nu ajungem la o intelegere cu autoritatile române”.
De unde atitea zvonuri si de ce nu a “scapat” pina acum nici o informatie cit de cit credibila? De ce totul e invaluit in mister? Raspunsul tine tot de incompetenta guvernantilor. FMI nu vrea cresterea taxelor, ci doar micsorarea deficitului bugetar. FMI face doar propuneri. Si a propus la ultima negociere reducerea numarului de bugetari. Dar guvernul nu a putut face asta. Sau nu a vrut. Iar acum e prea tirziu sa mai faca disponibilizari in masa. FMI spune: „Totusi, ceva trebuie sa faceti”. Iar singura „unealta” ramasa la dispozitia guvernantilor este cresterea taxelor si a impozitelor. Iar daca aceasta se va intimpla, economia României isi va da incet dar sigur, obstescul sfirsit. Cresterea acum a taxelor va da inapoi România cu cel putin 20 de ani.

*Colac peste pupaza…*

Este foarte probabil ca negocierile cu FMI sa aiba o baza falsa. Ceea ce ar complica si mai mult lucrurile. Spunem asta deoarece FMI ar fi propus (pe surse) majorarea TVA si a cotei unice, pentru a accepta o crestere a deficitului de la 5,9% pina la cel mult 6,9% din PIB, intrucit nu mai are incredere in Guvern ca va reduce cheltuielile. Dar, colac peste pupaza, Comisia Europeana estimeaza ca deficitul bugetar al României ar ajunge la 8% din PIB in acest an. Adica un deficit cu mult mai mare decit baza de negociere de acum cu FMI. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca statul a fost atit de ineficient pina acum incit este in pragul colapsului.

Bogdan Panturu

Ultimele stiri

  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Exit mobile version