Cauta

Nasol, FRF nu prinde DigiSport!

*Dumitru Dragomir a vrut sa mute derby-ul Dinamo – Steaua in weekendul viitor, dar Federatia l-a refuzat*

Imediat dupa sedinta de ieri a Comitetului Executiv al FRF, Dumitru Dragomir a anuntat ca derby-ul Dinamo – Steaua, programat initial miercuri, 17 martie, a fost aminat, urmind sa se dispute la finalul saptaminii viitoare. Ulterior, s-a modificat schimbarea. Marele meci se va disputa tot miercuri.

*Poa’ sa ninga, poa’ sa ploua*

Dragomir, care de fapt inaintase o cerere spre aprobare Comitetului Executiv, a motivat aminarile succesive ale etapelor 22 si 23 prin conditiile meteorologice precare. Numai ca demersul lui Mitica nu a avut sorti de izbinda, fiind oricum unul suspect. Adica etapa 21, programata in acest week-end, se disputa conform programului initial, desi ninge in toata tara, iar miercuri nu se putea juca, asta in conditiile in care meteorologii anunta ca ninsorile se vor opri astazi! In plus, in perioada 24-25 martie, cind seful Ligii reprogramase etapa 23, FRF avea stabilite meciurile-tur din semifinalele Cupei României (FC Brasov – FC Vaslui si Dinamo – CFR Cluj), aspect de care Mitica a uitat cu desavirsire. Federatia a anuntat ieri ca solicitarea lui Dragomir nici macar n-a fost luata in discutie in Comitetul Executiv, calendarul fiind ocupat cu partidele din Cupa României.

*Mitica – tipul de la cablu’*

Se spune ca aminarea ar fi fost fortata de Dragomir la presiunile DigiSport, postul detinut de compania de cablu RCS&RDS. DigiSport plateste cea mai mare parte din cele 34 de milioane de euro care intra anual in conturile LPF. Televiziunea lui Teszari a preluat din retur prima optiune, astfel ca nu-si permite sa ingroape un derby precum Dinamo – Steaua, la mijlocul saptaminii, mai ales ca audientele sint oricum mici. De altfel, inainte de startul returului, cind mai multe cluburi au cerut aminarea din cauza vremii potrivnice, Dragomir a reactionat tocmai pe dos: a tinut-o langa ca se va juca asa cum s-a facut programul. In realitate, televiziunile care transmit partide din Liga 1 abia asteptau sa-si creasca audientele reduse drastic in iarna.

*Stop-joc in Liga 2*

Reprezentantul cluburilor din Liga 2 in Comitetul Executiv, Florian Walter, a anuntat ca etapa 20 din esalonul secund a fost decalata cu o saptamina, in acest caz campionatul urmind sa se incheie pe 11-12 iunie si nu pe 5-6 iunie, cum se stabilise initial. „Trebuie sa jucam fotbal. Nu ne-a ajutat vremea, asta e, o sa terminam campionatul pe 11-12 iunie”, a spus Walter, presedintele lui „U” Cluj.

*Tur cu prelungiri*

Comitetul Executiv al FRF a mai decis ca sezonul viitor – 2010/2011 – al Ligii I sa inceapa pe 24 iulie. Noutatea este ca primele doua etape din retur, 18 si 19, se vor juca tot in 2010!
Turul se va incheia cu etapa 17 pe 27 noiembrie, apoi se vor juca etapele 18, pe 4 decembrie, si 19, pe 11 decembrie.
Finala editiei viitoare a Cupei României se va juca pe 25 mai 2011, iar noul sezon al Ligii a II-a va incepe in 21 august, in timp ce Liga a III-a va debuta la 20 august.
Marius Gherghe

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version