Cauta

Paranormal

*Terra, in parametri normali de functionare*

Prof. dr. Mircea Trifulescu, specialist geolog, este de parere ca toate cataclismele si toate manifestarile extreme ale climei care se petrec in prezent sint absolut normale si se inscriu in ciclurile Terrei. „In perioada 2010-2014, Pamintul intra intr-o faza scurta de contractie, specifica flancurilor marii oscilatii”, explica dr. Trifulescu. „Perioadele mici de contractie nu sint apocaliptice. Intr-un an galactic (182 milioane de ani), planetele trec prin doua faze, de dilatare si de contractie. In faza de dilatare avem de-a face cu o relaxare a placilor tectonice, iar in cea de contractie creste densitatea planetelor si placile tectonice au tendinta de a se ciocni, de a se incaleca. In momentul de fata, ne aflam abia la sfirsitul primei treimi a unui an galactic, spre sfirsitul perioadei de dilatare a Terrei, cind se produce aceasta contractie mica de flanc!”
Si Aleksei Nikolaiev, specialist seismolog la Academia Rusa de Stiinte, considera ca inundatiile, cutremurele, iernile grele si verile fierbinti sint normale si se datoreaza unor perturbari ale miscarii Pamintului, inclusiv cea de rotatie in jurul propriei axe: „Parametrii de rotatie ai Pamintului sint variabili in timp si, desi marile cutremure deranjeaza axa Pamintului, rezultind o accelerare a rotatiei, acest fenomen nu este nici permanent, nici ingrijorator.” Nici modificarea parametrilor cimpului magnetic nu e un motiv de panica, fiind un proces dinamic natural. Cind ar trebui omenirea sa se ingrijoreze? “Cu adevarat, peste patru miliarde de ani, cind Soarele isi va pierde puterea!”, este de parere Nicolaiev.

*Pusul Babelor si al mosilor*

Vechimea cultului “babelor si mosilor” pe teritorul României este atestata de numeroasele monumente megalitice din muntii nostri, toate insotite de legende locale. Nicolae Densusianu a identificat peste 20 de altare inchinate Mumei strabune, care au fost ridicate din vremea primei manifestari religioase a matriarhatului. Cele mai renumite sint faimoasele Babe din Bucegi si din Ceahlau, dar stincile numite „babe” in popor sint peste tot. Adesea, acestea sint insotite de pietre mai mici, care reprezinta mioritele, din vremea cultului pastoral. La fel se intimpla si cu cei mai multi „mosi”. Aceste stinci, investite de popor cu simbolism magic, sint paznicele de dincolo de vremuri ale rinduielii sfintilor care ofera alinare, ajutor, sfaturi celor aflati in nevoie.
Exista o pleiada de 7 mume intelepte, fiecare simbolizind cite o zi a saptaminii, fiecare avind atributii distincte, care impuneau omului o anumita conduita. Dintre ele, cea mai cunoscuta si indragita era Sfinta Vineri, batrinica iubitoare si tamaduitoare de animale, care indemna la grija fata de fiintele date in grija omului. Totodata, sarbatoarea „babelor si mosilor” este legata si de venirea primaverii, avind rol prezicator asupra firii naturii si a oamenilor in anul respectiv, dupa cum s-a manifestat clima in ziua aleasa intre 1si 15 martie. Acestea reprezinta ciclurile renasterii naturii si sint legate de zeitatile stravechi in cinstea carora se inchinau altarele megalitice din Carpati. Este bine cunoscuta in popor varianta celor 12 cojoace ale Babei Dokia, care s-a pastrat si in ziua de azi in obiceiul numit „Pusul Babelor”.

Ultimele stiri

  • Un bărbat a murit după ce a căzut de pe podul care trece peste Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari
  • Dramă pe drumurile din România. Părinţii Părintelui Nicolae Zaharia au murit într-un accident de maşină
  • Burduja cere fotografii cu Bucureștiul pe care Nicușor Dan „refuză să îl vadă”: „Să îl aducem pe Primarul Capitalei cu picioarele pe pământ”
  • Criza forţei de muncă în România, rezolvată cu lucrătorii asiatici. Cine sunt oamenii care trăiesc în cartierul Komitat București Sud
  • Unde este Poiana Narciselor, peisajul de vis pe care românii îl caută pentru o vacanţă ca de neuitat
  • Imagini apocaliptice, cu sute de mii de pești morți, pe o suprafață de sute de hectare. Căldura, ucigaşul silenţios (VIDEO)
  • Florin Călinescu, atac dur la Klaus Iohannis: „Să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie…”
  • Românii care se aleg cu pensii mai mari cu 1.500 lei, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Meteorologii ANM anunţă, după ploi şi vijelii, canicula în mijlocul lunii mai. Zonele afectate
  • Cutremur în România, marți dimineață/Ce magnitudine a avut seismul din 7 mai
  • Exit mobile version