Cauta

Ciocolata te fereste de atacul cerebral

De parca mai era nevoie de inca un motiv pentru un desfriu dulce cu ciocolata, oamenii de stiinta canadieni au descoperit ca aceasta micsoreaza considerabil riscul de atac cerebral. Un studiu realizat pe 50.000 de oameni de catre cercetatorii de la Universitatea Toronto, din Canada, arata ca cei care consuma in mod curent ciocolata, circa un baton pe saptamina, prezinta un risc cu 22% mai mic de a suferi un atac cerebral.
Ciocolata este de folos si celor care au trecut deja printr-un astfel de episod neplacut, 50 de grame pe saptamina micsorindu-le riscul de mortalitate, ca urmare a atacului, cu 46%. Secretul ar putea consta in flavonoide, antioxidantii benefici continuti de ciocolata.
Insa tot ce sare peste cantitatile nominalizate de cercetatori devine nociv, pentru ca ciocolata contine, de asemenea, si grasimi saturate.

Ultimele stiri

  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Exit mobile version