Cauta

Mai bine nu se poate: Jack Nicholson

Cu un catelus sub brat, paseste ciudat pe strada, topaind cind pe un picior cind pe altul, obsedat de ideea de a nu calca liniile de pe trotuar.

Este Jack Nicholson intr-unul dintre cele mai bune roluri ale vietii, in pielea personajului Melvin Udall, un scriitor tipicar si ursuz care se vede pus in ingrata situatie de a socializa.

*Baiatul cu multi tati*

In legatura cu stabilirea paternitatii si cui ii revine onoarea de a fi tatal lui Nicholson, nici pina in prezent nu s-a lamurit problema, deoarece actorul a refuzat sa faca testul ADN. John Joseph „Jack” Nicholson s-a nascut la 22 aprilie 1937 in Neptune, New Jersey, fiind fiul lui June Frances Nicholson care se casatorise cu italo-americanul Donald Furcillo cu 6 luni inainte. Desi era casatorit cu alta persoana, Furcillo s-a oferit sa aiba grija de copil insa mama lui June, Ethel, a insistat ca aceasta sa lase copilul in grija ei pentru ca fiica sa sa-si poata continua cariera de dansatoare. Cu toate ca Furcillo a pretins ca este tatal lui Nicholson dar si ca a comis bigamie prin mariajul cu June, biograful Patrick McGilligan, care a scris „Jack’s Life”, a sustinut ca letonul Eddie King, managerul lui June, ar fi adevaratul tata al lui Jack, relatind totodata si ca June, mama actorului, nu a fost nici ea sigura cine este tatal copilului.

*Bunicii erau „parintii”, iar „sora” – mama*

Nicholson a crescut cu certitudinea ca bunicii lui, John Joseph Nicholson si Ethel May Rhoads erau de fapt parintii lui. Nicholson a aflat ca „parintii” sai erau de fapt bunicii si ca „sora” sa era de fapt mama lui doar in 1974, dupa ce a fost informat de catre un jurnalist de la „Time Magazine” care facea un reportaj despre el.

*Votat clovnul clasei*

Actorul a crescut in New Jersey, in religia catolica a mamei sale. Nick, cum era numit de prietenii din Liceul Manasquan, a fost votat „clovnul clasei” de catre promotia din 1954. In prezent, un premiu pentru teatru ce se acorda in Liceul Manasquan ii poarta numele.

*Marea pasiune: actoria*

Cind Nicholson a ajuns la Hollywood, studiourile de animatie MGM „Hanna Barbera” i-au oferit un post in domeniu, remarcindu-i talentul artistic. Cu toate acestea, Nicholson a refuzat slujba in favoarea marii sale pasiuni: actoria.
A debutat ca actor intr-o drama cu buget redus despre adolescenti, The Cry Baby Killer, in 1958, unde a avut un rol principal. In urmatorii zece ani Nicholson a colaborat frecvent cu producatorul filmului, Roger Corman, la citeva productii, cea mai notabila fiind Pravalia groazei, unde Nicholson interpreteaza rolul unui pacient sadomasochist.

*Regizor, scenarist si actor de Oscar*

Atunci cind cariera de actor parea pierduta, Nicholson se resemnase in spatele camerelor ca regizor si scenarist. Primul sau succes in postura de scenarist a aparut in 1967 odata cu filmul The Trip, in care au jucat Peter Fonda si Dennis Hopper. A scris scenariul filmului Head, in care a jucat trupa The Monkees, ocupindu-se si de coloana sonora a filmului. Insa, cu un loc liber ramas in productia Easy Rider, Nicholson a inregistrat primul sau mare succes ca actor. A interpretat rolul unui avocat alcoolic, George Hanson, pentru care a primit prima sa nominalizare la Oscar.

Din acel moment, lista pentru nominalizari si premii a ramas deschisa pentru starul de la Hollywood rebel, litigios, provocator si non-conformist.

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version