Cauta

Irezistibil

Miercuri seara, cu Adrian Mutu in forma maxima, Fiorentina a oprit Lazio Roma din drumul catre cistigarea Cupei Italiei, formatia capitolina fiind detinatoarea trofeului.

Fiorentina este prima echipa care a izbutit calificarea in semifinale, o performanta inregistrata dupa 10 ani de asteptare. „Yes, we can!”, au scris, ieri, jurnalistii apropiati gruparii de pe „Artemio Franchi”, bazindu-si optimismul pe un singur personaj: jucatorul Adrian Mutu, vedeta in Serie A, dar cu un foarte probabil statut de ex-international, la dorinta selectionerului Razvan Lucescu. Inca doua goluri marcate, plus o pasa decisiva – acesta este bilantul românului in partida Fiorentina – Lazio, incheiat cu victoria gazdelor cu 3-2.

*Doua suturi imparabile si o pasa de gol*

Mutu a jucat doar 73 de minute, timp suficient pentru a fi declarat MVP-ul meciului. In minutul 9, românul a deschis scorul, cu un sut de la aproximativ 11 metri, reluind din prima pasa „partenerului” Gilardino, cel care afirma cu o zi inainte ca se intelege pe teren cu Mutu si cu ochii inchisi. Conlucrare perfecta intre cei doi a existat si la faza golului de 2-0, picat cu un minut inainte de pauza: Gilardino a intors pe 16 metri, iar Mutu a catapultat balonul in plasa. Dupa ce Zarate (’50) a readus sperantele lazialilor, „Briliantul” i-a linistit pe suporteri cu faza din minutul 59: pasa de gol pentru Koldrup si 3-1 pe tabela. Reusita lui Rocchi (’68) n-a schimbat soarta partidei, scorul final (3-2) calificind Fiorentina in semifinalele Cupei Italiei.

*Semifinala dupa 10 ani*

„Mutu duce Fiorentina in semifinale dupa o pauza de 10 ani”, a scris, ieri, presa italiana. Gruparea toscana a jucat pentru ultima data in semifinalele Cupei Italiei in 2000, cind a trecut de Inter si ulterior a cucerit trofeul in fata Atalantei. De atunci, Fiorentina s-a impiedicat constant pe parcurs, doua prezente in faza sferturilor fiind performanta maxima atinsa.

*Pe urmele lui Antognoni*

Trei accidentari si o datorie de 17 milioane de euro catre Chelsea. Este „zestrea” lui Adrian Mutu in 2009. Românul s-a intors in acest an cu o noua atitudine si cu o dorinta ascunsa: sa urce cit mai sus posibil in clasamentul golgeterilor all-time ai Fiorentinei. Cu 65 de reusite in 122 de prezente in tricoul „violet”, Adrian Mutu a ajuns acum pe locul 5 in topul marcatorilor.

*Prandelli: „Mutu va avea un final de sezon extraordinar”*

Antrenorul Fiorentinei nu-si mai incape in piele de fericire ca-l are in echipa pe român. La conferinta de presa tinuta dupa jocul cu Lazio, Cesare Prandelli n-a stiut ce laude sa-i mai aduca fotbalistului sau, caruia i-a prezis un final de sezon extraordinar: „Mutu s-a intors foarte motivat dupa accidentare si daca va continua astfel sint sigur ca o sa aiba un final de sezon cu adevarat extraordinar. Acum este un pic mai dificil pentru Fiorentina, deoarece vom evolua din trei in trei zile, dar eu voi trimite pe teren mereu cea mai buna echipa”.

*Obiective noi: Cupa Italiei si Liga Campionilor*

„Ca sa-l citam pe Obama, «Yes, we can!»”, a titrat, ieri, site-ul „firenzeviola.it” in prezentarea noilor obiective ale Fiorentinei: Cupa Italiei si un parcurs cit mai lung in Liga Campionilor. „Se poate face, mai ales daca-l ai pe Adrian Mutu intr-o asemenea forma (acum, nicio defensiva din Italia nu-i poate sta in cale) si un lot fara accidentati. Cupa Italiei este, intr-adevar, tinta cea mai apropiata, dar nu omitem nici Liga Campionilor, unde vom da peste Bayern München, un urias cu picioare de lut. Mutu incearca sa aduca la Firenze primul trofeu din era Della Valle (n.n. – patronul clubului toscan)”, scriu italienii.

*Pista Manchester City*

Cu citeva ore inainte de a incepe meciul de pe „Artemio Franchi”, impresarul Giovanni Becali declara pentru postul „Sky Sport24” ca Mutu ar putea ajunge la Manchester City pina la finalul perioadei de transferuri din aceasta iarna: „In urma cu sapte ani, in ultima zi de mercato, l-am transferat pe Mutu de la Verona la Parma. Mutu la Manchester City? Este posibil, in ultimele zile de mercato se poate intimpla orice”.

*”Va dau pe toti afara, incompe­tentilor!”*

In urma esecului de la Florenta, Radu Stefan a avut ocazia sa vada si el cum arata un patron nervos. Nu doar in Liga 1 intra sefii peste jucatori in vestiare, ci si in Italia! Claudio Lotito, bossul lui Lazio, a dat buzna in vestiarul echipei, la finalul meciului cu Fiorentina, si i-a facut cu ou si cu otet pe jucatori si antrenori, cel mai „dulce” apelativ fiind „incompetentilor”. „Nu trebuia sa cedati niciun centimetru de teren intr-un moment atit de dificil pentru Lazio. Sa va fie rusine, incompetentilor! O sa va dau pe toti afara!”.

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version