Cauta

“Munciti, munciti, pina va timpiti!”

*Noua strategie a Ministerului Muncii*

Ministerul Muncii are un nou slogan de care nici macar nu stie: “Munciti, munciti, munciti, pina va timpiti”. Virsta de pensionare se mareste aiuritor (prin 2020 vom iesi la pensie la 72 de ani), cei ce vor sa se pensioneze anticipat aproape ca nu vor mai putea sa o faca si nici persoanele cu grad de handicap nu au fost “uitate”. Cert este ca numarul persoanelor care vor primi pensie anul acesta se va reduce cu 253.000, ca urmare a masurilor de modificare a virstelor de pensionare, precum si de descurajare a accesului la pensionarea anticipata si de invaliditate, se arata in proiectul legii unitare a pensiilor.

*La munca fortata*

Minati de la spate de FMI, guvernantii nostri au luat pixul in mina si s-au pus pe calcule. Iar cind a venit rindul sistemului de pensii au ajuns la concluzia ca prin actualul sistem, statul român ar fi trebuit sa plateasca inca 250.000 de pensii anual pentru persoanele care s-ar retrage din activitate pe caz de boala si pentru angajatii care ar iesi inainte de termenul legal din cimpul muncii. Solutia? Acesti 250.000 de pensionabili vor continua sa munceasca si, prin faptul ca nu vor iesi la pensie, vor aduce la bugetul de stat o economie de 2,7 miliarde lei. Noul proiect al legii pensiilor are si pasaje cinice. Astfel, se prevede ca acordarea gradului 3 de invaliditate in cazul persoanelor cu boli obisnuite sau accidente nelegate de munca se va face numai dupa implinirea virstei de 45 de ani. Sa intelegem ca daca cineva sufera un accident care nu are legatura cu munca si isi pune vreo doua proteze, una la git si una la sold, fiind incadrat la gradul 3 de invaliditate, va trebui sa se chinuiasca sa mearga la munca pina la 45 de ani? Sau poate va fi obligat sa se recalifice profesional intr-o meserie care sa-l zguduie mai putin? Noua lege spune ca drumul reconversiei profesionale e deschis spre o eventuala slujba, poate chiar una de „vis”. Si asta nu e tot. Ministerul Muncii crede ca virsta medie de pensionare in România este mult prea scazuta, aceasta fiind de 54 ani si 7 luni, fata de virstele standard de pensionare cerute de legislatia in vigoare, de 58 ani si 8 luni pentru femei, respectiv 63 ani si 8 luni pentru barbati. Si asta in conditiile in care speranta medie de viata a românilor este de 68 de ani la barbati si 75 de ani la femei. Asadar, in medie, barbatilor români le ramin doar 5 ani sa se bucure de o pensie pentru care au cotizat toata viata. Iar dupa 2020 vor primi pensia in ceruri…

Ultimele stiri

  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Exit mobile version